Зареждане

Официално: Чимаев - Уитакър през юни в Рияд

Официално: Чимаев - Уитакър през юни в Рияд
Публикувано на: Март 28, 2024 в 07:39 ч
Дейна Уайт обяви главната битка за дебютното събитие на UFC в Рияд, Саудитска Арабия.

Чеченската звезда Хамзат Чимаев ще оглави събитието в битка с Робърт Уитакър. Двамата ще се бият в средна категория, а победителят вероятно ще получи шанс за титлата. Галавечерта UFC on ABC 6 ще се проведе на 22-ри юни в Саудитска Арабия.

Уитакър е бивш шампион в категорията и ще бъде голям тест за чеченеца. Робърт е с рекорд 25-7 в ММА и през февраури тази година победи Пауло Коста. "The Reaper" губи само от най-добрите в категорията.

Той приключва 14 от срещите си и 4 пъти пада с приключване. Уитакър е губил само от Израел Адесаня и Дрикус Дю Плесис в последните си 17 битки за UFC. Адесаня е бивш шампион, а Дю Плесис е настоящ.

Чимаев от своя страна е с рекорд 13-0 в ММА. В своята последна битка той победи Камару Усман в края на 2023 година в Абу Даби. Хамзат приключва 11 от срещите си и има 7 победи под банера на UFC. Той се представи колебливо в битките с Гилбърт Бърнс и Усман, което му донесе критики.

Сега Чимаев получава един от най-добрите в света и ще може пак да опровергае хейтърите. Победата над Уитакър ще му спечели шанс за златото, но той няма виза за САЩ, което ще е голям проблем.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес