Зареждане

Дрикус Дю Плесис: Иржи Прохазка е твърде малък за полутежка категория

Дрикус Дю Плесис: Иржи Прохазка е твърде малък за полутежка категория
Публикувано на: Април 26, 2024 в 12:00 ч
Дрикус Дю Плесис коментира скорошните слухове, че Иржи Прохазка променя тегловната си категория.

Шампионът на UFC в средна категория смята, че чехът е твърде малък за полутежка категория. Не толкова отдавна чехът заяви в едно от интервютата си, че ще може да свали до 84 килограма. Дрикус заяви, че бившият шампион на UFC е твърде малък за полутежка категория. Той дори го сравни с Алекс Перейра, който според него е типичен боец в полутежка категория.

Прохазка (MMA 30-4-1) победи Александър Ракич на 13/14 април по време на UFC 300 с технически нокаут във втория рунд. Иржи беше шампион в полутежка категория през 2022 година. Коланът беше овакантен от него поради сериозна контузия на рамото. В края на миналата година той получи шанс за титлата, но загуби от Перейра с нокаут.

Сега той умува за средна категoрия, а Дю Плесис твърди, че това е правилното решение:

"Иржи Прохазка е твърде малък. Мисля, че трябва да премине в средна категория. Видях теглото му в UFC Performance Institute и казвам, че е твърде малък за полутежка категория. Не беше много по-лек от мен. Обичам Иржи, не ме разбирайте погрешно. Просто мисля, че типичният боец за полутежка категория е Алекс Перейра. Той всъщност е голям.", сподели Дю Плесис.

Прав ли е Дю Плесис ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес