Зареждане

Хабиб Нурмагомедов: Победата над Макгрегър ме направи известен

Хабиб Нурмагомедов: Победата над Макгрегър ме направи известен
Публикувано на: Май 9, 2024 в 14:00 ч
Двадесет и девет големи победи и нито едно поражение. Но кой скалп цени най-много Хабиб Нурмагомедов ?

Дагестанската легенда вярва, че най-ценната му победа е тази над Джъстин Гейджи. Двамата се биха през 2020 година в Абу Даби. Тогава Хабиб се завърна след смъртта на баща си, който почина няколко месеца по-рано. Нурмагомедов влезе контузен в битката, но въпреки това победи.

Ведната след победата "The Eagle" обяви, че слага край на кариерата си. Вече 4 години Хабиб е аут от ММА и не обмисля завръщане. Той цени победата над Гейджи, но признава, че победата над Конър Макгрегър е тази, която го направи известен по цял свят:

„Когато става дума за най-ценната победа в моята кариера, повечето хора казват, че е тази над Конър Макгрегър. Разбирам, че това беше най-гледаната битка на планетата, но най-много ценя последната си битка. Трябва да вземем предвид нещата, които предшестваха тази битка. 

Коронавирусът, след това внезапната смърт на баща ми, счупеният пръст на крака, голямата трудност при свалянето на килограмите, силните емоции преди битката. Просто не мога да посоча друга победа отколкото тази над Джъстин Гейджи. 

Ако не беше Макгрегър, тогава UFC 229 нямаше да привлече толкова внимание и в известен смисъл аз нямаше да получа толкова голям интерес. Никога не съм се съмнявал в способностите си, но той ме вкара в тази широка публика. Можем да му благодарим за цялата рекордна гледаемост.", сподели Нурмагомедов.

Липсват ли ви битките на дагестанеца ?






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес