Зареждане

Василий Ломаченко: Кариерата ми е почти приключила

Василий Ломаченко: Кариерата ми е почти приключила
Публикувано на: Май 8, 2024 в 16:00 ч
Василий Ломаченко тръгва към съботния двубой за световната титла срещу Джордж Камбосос със съзнанието, че кариерата му е към края си. 

Ломаченко се изправя срещу Камбосос този уикенд (12 май) за вакантната титла на IBF в лека категория, като това ще бъде първият двубой на украинеца след загубата от Девин Хейни през май миналата година за безспорната титла. Мнозина смятаха Ломаченко за един от най-добрите бойци в този спорт, но най-добрите му дни може би са зад гърба му.

36-годишният Ломаченко влезе късно в професионалния бокс, като се съсредоточи върху спечелването на втори златен олимпийски медал, вместо да преследва световни титли. Но Ломаченко навакса изгубеното време при професионалистите, като стана най-бързо спечелилият световни титли в три теглови дивизии само с 18 мача. Сега, след повече от десетилетие като професионалист, украинецът призна, че дните му на боец са преброени.

"Ако говорим за възрастта в бокса... Аз съм старец", заяви Ломаченко. "Но кариерата ми почти приключи, разбира се. Няколко години ще минат, една, две, три, това е всичко. Но все още мисля, че имам малко сила. Труден въпрос е кога точно ще се пенсионирам."

Ломаченко се боксира над естествената си теглова категория от шест години, като се изправя срещу много по-големи и по-силни от него мъже в лека категория. Последните поражения от Теофимо Лопес и Девин Хейни се отразиха на тялото на ветерана и сега той призна, че става все по-трудно да се възстановява след двубоите.

"На този етап всеки двубой е труден. Трудно е да се възстановяваш след битки. Не знам какво ще се случи с тялото ми след тази битка и затова не мога да ви дам отговор на този въпрос кога ще се пенсионирам."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес