Зареждане

Карано: Щях да пречупя Ронда Раузи със силните си удари

Карано: Щях да пречупя Ронда Раузи със силните си удари
Публикувано на: Март 27, 2024 в 16:00 ч
Снимка: Instagram
Джина Карано е важна част от историята на жените в смесените бойни изкуства (ММА).

Ако главният изпълнителен директор на Ultimate Fighting Championship (UFC) Дана Уайт искаше, жените бойци щяха да влязат в неговата промоция четири години по-рано, отколкото неизбежно стана през 2013 г. Така поне твърди пионерката Карано.

Изгряващата суперзвезда на ММА, Карано, беше с перфектен резултат 7-0, преди да се сблъска с бъдещата легенда Крис "Cyborg" Жустино през август 2009 г. За съжаление на актрисата, Карано загуби двубоя чрез технически нокаут в първия рунд и приключи кариерата си. Траекторията на спорта обаче можеше да се промени драматично, ако тя беше спечелила и беше останала.

"Аз и Дана разговаряхме точно преди да се бия с Cyborg; Дана и Лоренцо Фертита ме заведоха в офиса си и в общи линии казаха: "Бихме искали да дойдеш и да станеш първата жена боец на нашата компания", разкри Карано в PBD Podcast. "Просто не можех да го направя, защото имах своите обещания и договор със Strikeforce."

В крайна сметка UFC поглъща и закупува Strikeforce две години след поражението на Карано, което означава, че UFC в крайна сметка са притежавали нейния договор. През 2014 г. се появиха дискусии за завръщането на Карано, след като година по-рано UFC стартира своята дивизия в категория петел със състава на Strikeforce, оглавяван от встъпващата в длъжност шампионка Ронда Раузи.

Откритият характер на Уайт по отношение на Карано се оказа проблемен за бившата звезда. 41-годишната Карано се нуждаеше от шестмесечна подготовка за потенциалния мач, тъй като трябваше да намали теглото си до 61 кг и да намери зала за пълен боен лагер. Освен това тя все още бе заета и с актьорската си кариера, което ѝ дойде твърде много с натиска, който Уайт оказваше в публичното пространство.

Независимо от всичко, което се е случило от началото на 2010 г., Карано вярва, че би отстранила Раузи, ако се бяха срещнали.

"Абсолютно вярвам, че щях да спечеля", каза Карано. "Защото аз нанасям адски силен удар. Знам как удря тя. Аз удрям като камион. Тя би имала предимство на земята, но аз съм схватлива.

Това не е неуважение и съм сигурна, че тя би казала същото, че ще спечели, но това е просто нещо, което знам - заключи тя. "След като си бил ударен по този начин, тя беше разтърсена два пъти от Аманда Нунес и Холи Холм; а аз съм една от състезателките с най-силни удари, които женските смесени бойни изкуства някога са виждали."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес