Зареждане

Тимъти Брадли към Канело Алварес: Кога ще защитиш гордостта си?

Тимъти Брадли към Канело Алварес: Кога ще защитиш гордостта си?
Публикувано на: Март 27, 2024 в 06:53 ч
Едно е фенът да си го мисли. Друго е шампион от Залата на славата в две дивизии да го каже така, че всички да го чуят.

Тимъти Брадли-младши разкритикува срещу Саул "Канело" Алварес в понеделник в епизода "Дълбоки води" на ProBox TV.

Дискусията на Брадли покълна от разговора в панела за това дали непобеденият бивш шампион в суперсредна категория Давид Бенавидес трябва да продължи напред след заканата на Алварес и да приеме декемврийска дата срещу победителя от двубоя на 1 юни за безспорната корона в между шампиона с три пояса Артур Бетербиев и непобедения му руски сънародник и носител на титлата на WBA Дмитрий Бивол.

"Очевидно е, че Канело не желае да се изправи срещу Бенавидес", каза Брадли във връзка с това, че Алварес (60-2-2, 39 нокаута) избягва Бенавидес (28-0, 24 нокаута) в полза на мексиканския си сънародник и бивш носител на титлата в средна категория Хайме Мунгуя за уикенда на 4 май, когато е Синко де Майо.

Брадли намекна, че Алварес не уважава кодекса, който са спазвали великите преди него, като застаряващия Хулио Сезар Чавес старши. Той два пъти  се среща с Оскар Де Ла Оя в пика на силите си  през 90-те години на миналия век, а Де Ла Оя се отказва след загуби от Флойд Мейуедър-младши и Мани Пакиао.

Дори настоящият случай на Хуан Франсиско Естрада (44-3, 28 нокаута), който рискува пояса си в категория до 57 кг на 29 юни в Аризона срещу Джеси "Бам" Родригес (19-0, 12 нокаута), привлече вниманието на Брадли. Мексиканецът Естрада навършва 34 години следващия месец. Родригес, носител на два пояса в категория муха, е на 24 години.

"Тези момчета ... има нещо, което се нарича мексиканска гордост", каза Брадли.

"Когато някой предизвиква името ти - като да си израснал в квартала и някой нов да го тероризира - ти трябва да си този човек, който да се намеси и да му отговори. Бенавидес споменава името ти, а ти не се появяваш? Не правиш нищо по въпроса?

"Кога Канело ще отговори на този призив? Това е негов дълг - той е латиноамериканец и е предизвикан от друг латиноамериканец. Той трябва да отговори на този призив. Без значение от нищо друго."

На фона на слуховете, че Турки Алалшикот Саудитска Арабия  се интересува от идеята за организиране на декемврийски двубой, в който Бенавидес да се изправи срещу победителя от двубоя Бетербиев-Бивол, ако Бенавидес победи бившия шампион в лека тежка категория Александър Гвоздик на 15 юни, подобен ход би оставил Алварез може би да се задоволи с вероятно едностранно разгромяване на силовия боксьор от Бруклин Едгар Берланга през септември.

Въпреки че промоутърът на Бенавидес Сампсън Левкович заяви, че би искал разговорите да се насочат към поставяне на мача Алварес-Бенавидес в Лас Вегас на Amazon Prime Video pay-per-view през септември, мнозина се съмняват, че събитието ще се състои тази година, защото Алварес предпочита да изчака да види дали Бенавидес може да издържи на тези предизвикателства в лека тежка категория и да създаде друг безспорен сблъсък през следващата година.

"Не ме интересува бизнесът или нещо друго", каза Брадли. "Ако се гордееш със себе си и вярваш в себе си ... имаш друг човек, който прави същото, което и ти, но той споменава името ти. Трябва да се изправиш, човече.

"Кога ще се изправиш и наистина ще покажеш на хората това, което трябва да видят?"

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес