Зареждане

Процесът срещу Кейн Веласкес започва на 9 септември

Процесът срещу Кейн Веласкес започва на 9 септември
Публикувано на: Април 27, 2024 в 02:00 ч
Бившият шампион на UFC в тежка категория Кейн Веласкес е готов да се изправи пред съда за опит за убийство на 9 септември в окръг Санта Клара, Калифорния. Датата на процеса беше определена от съдия Елизабет Питърсън, като Веласкес се яви в съда заедно със своя адвокат Рене Хеслинг.

На последното изслушване Хеслинг поиска ново отлагане, но прокурорът Арън Френч, който представляваше офиса на окръжната прокуратура, се противопостави на ново отлагане, оплаквайки се, че началото на процеса вече е отлагано няколко пъти.

Хеслинг заяви, че събраните доказателства все още са непълни и че се нуждае от повече време, преди да бъде определена дата за процеса. В крайна сметка Питърсън застана на страната на прокуратурата, за да определи дата за процеса през септември.

Веласкес е изправен пред редица обвинения във връзка с ареста му през март 2022 година. 41-годишният Веласкес беше арестуван, след като започна преследване на Хари Гуларте, мъж, обвинен в сексуално насилие над сина на Кейн в детска градина, собственост на майката на Гуларте.

Твърди се, че Веласкес е изстрелял няколко патрона от пистолет в автомобила, като вторият баща на Гуларте, Пол Бендер, е бил уцелен от куршум, а в резултат на това е получил наранявания без опасност за живота.

Гуларте, който беше освободен под гаранция срещу препоръката на прокуратурата преди предполагаемото преследване с кола, е изправен пред отделни обвинения, включително едно обвинение за непристойни действия с дете, но датата на собствения му процес все още не е определена.

Веласкес е изправен пред множество обвинения, включително опит за убийство, което носи минимална присъда от 20 години или до доживотен затвор, ако бъде признат за виновен. Кейн не се призна за виновен по всички обвинения.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес