Зареждане

Сонен: Алекс Перейра може да стане най-велик в историята

Сонен: Алекс Перейра може да стане най-велик в историята
Публикувано на: Април 19, 2024 в 18:00 ч
Миналия уикенд Алекс Перейра защити своя UFC пояс в полутежка категория. Бившият шампион в средна категория мисли в бъдеще да се пробва в тежката категория. Ако спечели колана там, то Чеъл Сонен вярва, че Перейра ще бъде най-добрият ММА боец в историята.

Миналия уикенд станахме свидетели на UFC 300, което се проведе в Лас Вегас. В главното събитие Алекс Перейра защити пояса в полутежка категория срещу Джамал Хил, бивш шампион, който освободи колана поради контузии. Перейра го нокатуира в първия рунд.

С това Перейра направи поредна крачка към величието и пожела битка в тежката дивизия. Сонен, бивш боец, а сега коментатор, каза следното за бразилеца пред "The Fighter and The Kid":

"Когато гледам Алекс Перейра, виждам, че той има аматьорски ММА рекорд. Той се би дванадесет пъти и само осем пъти в UFC. Въпреки това той спечели два пояса и победи пет световни шампиона. Ако ви кажа, че Алекс Перейра, който никога не e участвал в мач по борба, никога не е бил в мач по граплинг и не е черен колан, е най-добрият боец в историята, очите ви ще изпъкнат. 

Въпреки това, ако той трябваше да спечели колани в три тегловни категории и той е първият човек, който наистина може да го направи, тогава няма да има съмнение кой е най-добрият боец в историята. Жорж Сен-Пиер беше страхотен, спечели два колана, но не можа да стигне по-високо. Даниел Кормие спечели два пояса, но не можа да падне по-ниско.", сподели Сонен.

Може ли Перейра да стане най-велик ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес