Зареждане

Джон Джоунс може да не се оттегли, преди да се е бил с Том Аспинал

Джон Джоунс може да не се оттегли, преди да се е бил с Том Аспинал
Публикувано на: Май 1, 2024 в 20:00 ч
Шампионът на UFC в тежка категория Джон Джоунс се завръща в октагона тази година и може никога да не го напусне, докато не получи една конкретна битка.

Легендарният бивш шампион в полутежка категория не се е бил от март миналата година, след като получи травма на рамото в лагера за UFC 295, но се очаква скоро да се завърне, след като се възстанови напълно. Очаква се той да се изправи срещу друга икона - Стипе Миочич, който е смятан за най-великия боец в тежка категория за всички времена.

Но тъй като Миочич не е в действие, откакто загуби титлата си от Франсис Нгану през 2021 г., победа над него на този етап от кариерата му не би допринесла за истинско подобряване на наследството на Джоунс. Много фенове смятат, че единственият начин да се легитимира като велик в две дивизии, е да победи временния шампион Том Аспинал.

Джон Джоунс обяви завръщането си към тренировките след дълго отсъствие

През октомври миналата година Джоунс бе принуден да отмени двубоя си с Миочич на UFC 295 в "Медисън Скуеър Гардън" с разкъсан гръден мускул. Докато се подлагаше на операция за тази травма, той също така имаше отстранен продължителен проблем с рамото, който изискваше допълнителна рехабилитация.

 

Вчера Джоунс се включи в социалните мрежи, за да сподели своя снимка с група тренировъчни партньори. Очаква се той да пренасрочи срещата си с Миочич, преди евентуално да си проправи път към двубоя с Аспинал, въпреки че британецът не е сигурен дали това някога ще се случи в действителност.

Джоунс написа поста си в социалната мрежа:

"Първият ден след контузията ми в залата, чувствам се невероятно. И така всичко започна."

Том Аспинал се опасява, че Джон Джоунс няма интерес към обединение на титлите

Въпреки че мечтаната битка за много фенове на ММА е двубой за обединяване на титлата в тежка категория между Джоунс и Аспинал, временният шампион с показатели 14-3 не вярва, че има интерес от страна на съперника му. Наскоро двамата се изправиха лице в лице на събитие в Обединеното кралство, но легендата на UFC отказа директен сблъсък, когато беше подходено към него.

"Исках да се изправим лице в лице", заяви Аспинал. "Джон е умен... Джон няма да каже никъде, не можете да го намерите, че ще се бие с мен. Той няма да го каже никъде публично. Той няма да го каже. Не можете да намерите клип, цитат, нищо, никъде, в което Джон Джоунс да казва: "Един ден ще се бия с Том Аспинал и ще му избия зъбите, по дяволите."

"Той не иска никакви доказателства, никъде, за това, че се е съгласил на какъвто и да е бой с мен, защото не иска да се връща назад. Не иска да правим лицеви опори, защото това насърчава потенциален бой.

"Когато го попитам: "Джон, ще направим ли това?", той не казва: "Абсолютно. Нека отстраня Стипе от пътя и ще го направим." Вместо това той ще каже: "О, може би някой ден. Защото не иска да цитира: "Ще се бием някой ден". Това е супер умно."

Чаел Сонен вярва, че Джоунс няма да се пенсионира, докато не се бие с Аспинал

Но бивш опонент на Джоунс не е съгласен с мнението на Аспинал и смята, че работата му в тежка категория няма да бъде напълно завършена, докато не победи британеца. Чаел Сонен се би с Джоунс по време на дните си в полутежка категория на UFC 159 и смята, че той ще иска да се докаже срещу новото поколение.

"Аз, Чаел Сонен, не вярвам, че Джон Джоунс ще се оттегли, докато не се справи с една последна работа, която ще бъде срещу Том Аспинал", каза той на феновете във  видео в канала си в YouTube, преди да отбележи, че ако междувременно Аспинал загуби от Сирил Ган, това може да е краят на кариерата на Джоунс.

Джоунс спечели пояса си в тежка категория от Ган с относителна лекота в рамките на първия рунд на битката им на UFC 285 миналата година. Малко вероятно е той да се задържи до края на трийсетте си години за съперник, когото вече е подчинил бързо, което означава, че Аспинал е последното голямо предизвикателство в тази категория.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес