Зареждане

Райън Гарсия с положителен допинг тест след победата над Девин Хейни

Райън Гарсия с положителен допинг тест след победата над Девин Хейни
Публикувано на: Май 2, 2024 в 08:09 ч
Само няколко седмици след шокиращата си победа над бившия световен шампион Девин Хейни в Лас Вегас, поляризиращата боксова звезда Райън Гарсия отново попадна в заглавията на медиите - този път във връзка с огромен скандал с тестовете за допинг - според докладите е дал положителна проба за забранения допинг за подобряване на представянето - остарин.

Според доклад на боксовия журналист Дан Рафаел от тази вечер бившият временен носител на титлата на WBC в лека категория Гарсия е дал положителна проба за забранения препарат за подобряване на представянето - остарин - в тестова проба, предоставена на Доброволната антидопингова агенция (VADA). 

Райън Гарсия дава положителна проба за  остарин

"Според множество източници, запознати с резултатите, Райън Гарсия е дал положителна проба за забранен PED, остарин, в тест на VADA, свързан с двубоя с Хейни", написа Рафаел в официалния си профил в X. 

 
"Положителните тестове на Гарсия според източник с пряка информация: Отказ за остарин в два теста за урина на 19 април и след двубоя на 20 април. Пробата от 19 април също така (от писмото на VADA) е положителна, но не е потвърдена за 19-норандростерон в очакване на IRMS анализ, който се извършва в момента". 
 
"Райън Гарсия разполага с 10 дни, за да поиска проба Б да бъде изследвана за негова сметка. Така че той не само излезе с по-голямо тегло с 1.5 кг, но и очевидно е бил допингиран". 

Както спомена Рафаел, Гарсия, родом от Викторвил, беше обект на много проверки преди злощастния си двубой с Хейни миналия месец, след като пропусна теглото с 1.5 кг за планирания им шампионски двубой, което го лиши от правото да спечели трофея с победа срещу Хейни. 

И тъй като спекулациите относно психическото състояние и цялостното благосъстояние на 25-годишния Гарсия се засилваха, той направи едно от най-впечатляващите представяния в младата си кариера до момента, като на три пъти свали Хейни по пътя към победата с решение (114-110, 115-109, 112-112 ).

В отговор на съобщенията, описващи очевидно неуспешния му допинг тест за забраненото вещество остарин, Гарсия публикува следното в официалния си профил в X.


Какво мислите за последния скандал, в който е замесена боксовата звезда Райън Гарсия?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес