Зареждане

Робърт Уитакър с трудна победа над Пауло Коста

Робърт Уитакър с трудна победа над Пауло Коста
Публикувано на: Февруари 18, 2024 в 07:24 ч
Робърт Уитакър излезе победител от битката с бразилеца Пауло Коста. Двамата се срещнаха в подглавната битка на UFC 298, което се провежда в Анахайм, Калифорния. Битката в средна категория бше очаквана с голям интерес от феновете. Коста и Уитакър не ни разочароваха и си спретнаха страхотна среща. 

В първия рунд двамата заложиха на размени на лоу кикове. Коста се отличи с няколко хай кика. Като цяло Робърт атакуваше водещия крак на бразилеца, който бързо се поду. Коста не оставаше длъжен на Уитакър, но Робърт беше този, който водеше битката. Уитакър вкара повече удари и беше по-активен.

В края на рунда Коста изневиделица вкара хай кик със завъртане, който разклати Уитакър. Сиренатa прозчува и спаси Робърт от загубата. Във втория рунд Уитакър влезе силно и продължи да наказва Коста с лоу кикове. Пауло отговаряше с лоу кикове и удари, но Уитакър беше по-бърз и по-активен.

Робърт не заложи на борба и не опита събаряния. Той успяваше да надиграе бразилеца в стойка. В третия рунд Коста започна агресивно, но Уитакър го отблъсна с леви крошета. И в този рунд станахме свидетели на порция тежки крошета от двете страни. Робърт пак беше боецът, който е с една идея по-добър.

Той беше този с по-голямо желание за победа. В крайна сметка битката стигна до решението на съдиите, които бяха единодушни в победата на бившия шампион от Нова Зеландия - (29–28, 29–28, 30–27). С тази победа Робърт се връща към победите, след като преди това загуби от Дрикус Дю Плесис.

Коста от своя страна пак се връща към загубите.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес