Зареждане

Пауло Коста: Бия Уитакър и излизам срещу Дю Плесис

Пауло Коста: Бия Уитакър и излизам срещу Дю Плесис
Публикувано на: Февруари 16, 2024 в 02:00 ч
Според Пауло Коста победата над бившия шампион Робърт Уитакър на събитието UFC 298 този уикенд му гарантира битка за шампионската титла.

Подглавната битка на UFC 298 ще бъде в средна категория между Уитакър и Коста. Бившият австралийски шампион е имал склонност да губи само от други, бъдещи или настоящи шампиони. Робърт загуби два пъти от Израел Адесаня, а в последното си участие загуби от Дрикус Дю Плесис, който в момента държи златото.

Следователно победата на Пауло Коста, който се завръща в игра след година и половина пауза, би била положителна прогноза за бразилеца.

"След битката ми с Уитакър със сигурност ще се бия за титлата. Не виждам друг начин освен направо към пояса, след като победя Уитакър в Калифорния. Друг начин няма. Мисля, че след като го победя, тогава ще се бия за златото. 

Ако погледнете дивизията, тогава ще видите, че има само няколко бойци, които вълнуват феновете. Феновете искат да ме гледат. Това съм аз. След като спечеля, аз ще съм следващият на опашката за златото.

Надявам се Уитакър да покаже най-доброто от себе си. Готов съм да докажа, че съм различен боец от този, който видяхте в битката с Марвин Ветори или Люк Рокхолд. Направих много корекции. Аз съм по-бърз. Много по-опасен съм, отколкото бях.", каза Коста.

Ще успее ли Коста да бие Уитакър ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес