Зареждане

Райън Гарсия и Андрю Тейт даряват по 20 милиона за Палестина

Райън Гарсия и Андрю Тейт даряват по 20 милиона за Палестина
Публикувано на: Април 25, 2024 в 01:00 ч
Райън Гарсия и Андрю Тейт ще дарят по 20 милиона долара за Газа. Там вече над 6 месеца има война между Израел и Хамас.

Повече от 34 000 палестинци бяха убити и огромни части от анклава са в руини, докато Израел продължава атаката си. Масови гробове, срутени болници, хиляди цивилни смъртни случаи и почти пълно унищожаване на инфраструктура преследват Газа, докато войната на Израел срещу обсадения палестински крайбрежен анклав навлезе във вторник в 200-ия си ден.

Израел започна своята брутална военна офанзива на 7 октомври след смъртоносна атака от бойци на Хамас. Около 240 души бяха пленени в Южен Израел, а 1139 бяха убити от палестинските бойци. Близо 85 процента от 2,3-милионното население на Газа са разселени и повече от 14 000 деца са убити в офанзивата, която критиците нарекоха война за отмъщение.

Според Министерството на здравеопазването в Газа най-малко 34 183 души са били убити и 77 084 са били ранени при израелски атаки. Около 72 процента от убитите са жени и деца, според актуална информация от правителствената медийна служба на Газа във вторник.

Ръководителят на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк каза, че дете в Газа е убито или ранено на всеки 10 минути. Междувременно 7000 души са в неизвестност, според правителствената медийна служба, много от които се смятат за мъртви под развалините.

Преди битката си с Девин Хейни Гарсия обеща да преведе 20 милиона долара, за да помогне на страдащите цивилни. Явно Тейт се надъха от този пример и сподели, че той също ще даде 20 милиона долара за палестинците. Най-малко 75 000 тона експлозиви са хвърлени в Газа от израелските сили, според медийната служба в Газа.

Най-малко 20 процента от домакинствата са изправени пред крайна липса на храна, най-малко 30 процента от децата страдат от остро недохранване и най-малко двама възрастни или четири деца на всеки 10 000 души умират всеки ден от глад или комбинация от недохранване и болест.







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес