Зареждане

Робърт Уитакър: Борците ще разобличат Алекс Перейра

Робърт Уитакър: Борците ще разобличат Алекс Перейра
Публикувано на: Януари 27, 2024 в 12:00 ч
Алекс Перейра е бивш шампион в средна категория и настоящ шампион на UFC в полутежка категория. Но той далеч не е завършен ММА боец.

Робърт Уитакър също е бивш шампион, чийто път към върха беше значително по-трънлив от този на Перейра. Съвсем нормално е да се чудим как Алекс спечели 2 титли в 2 различни категории в 2 години в UFC. Веднага ни става ясно, че може би UFC го изправяха срещу по-удобни съперници. 

Уитакър вярва, че Алекс щеше да има много труден път към титлите, ако беше се изправял срещу борци. Перейра е кикбоксьор от най-висока класа, който последно се би срещу чешкия самурай Иржи Прохазка, но все още не се е изправял срещу нито един борец в UFC.

Уитакър винаги е подозирал, че самият той ще бъде адски труден противник за Перейра. Искаше му се да го докаже, но преди да си проправи път до "Poatan", той избяга от средната категория.

„Не искам повече да се забърквам в темата, но е ясно, че UFC премина малко по-добре за Алекс, отколкото за другите бойци. Алекс е първокласен кикбоксьор.  Не мога да го обвиня за отношението му, но ММА е сложен спорт. 

Някак все още вярвам, че ако срещне качествен борец по пътя си към върха, това ще бъде много дългa нощ за него. Ако си шампион, тогава няма как да избегнеш този тип съперници. Вярно е обаче, че в полутежката категория няма толкова много борци, колкото в средната. 

Така че в същото време мисля, че Алекс направи мъдър ход, като се качи в горната категория.“, каза Уитакър.

Прав ли е Уитакър ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес