Зареждане

Мендес: Хабиб има най-здравата брадичка в историята на UFC

Мендес: Хабиб има най-здравата брадичка в историята на UFC
Публикувано на: Февруари 23, 2021 в 00:00 ч
Хавиер Мендес смята, че неговия боец Хабиб Нурмагомедов има най-здравата брадичка в историята на лека категория на UFC. Дългогодишния треньор на непобедения шампион смята, че "The Eagle" е поел тежки попадения в битките си, но въпреки това е оцелял. Без съмнение един от най-тежките удари, които Нурмагомедов пое беше този в битката с Майкъл Джонсън.

За последно видяхме Хабиб в клетката през октомври 2020 година. Тогава той победи Джъстин Гейджи и увеличи серията си на 29-0 в ММА. Хабиб обяви оттеглянето си и вероятно никога повече няма да го видим в действие. В една от последните си изяви за медийте Мендес сподели следното за Нурмагомедов:

Брадичката на Хабиб Нурмагомедов може би е най-добрата в историята на лека категория. Дори не знам кой друг може да понесе ударите, които той е поел. Неговата брада е от гранит. Барбоса го ритна в главата, Гейджи му вкара много силни удари и той премина през тях. Дори Порие го удари чисто. 

Все още вярвам, че най-сериозният пропуснат удар от Хабиб беше в битката с Майкъл Джонсън. Самият Хабиб може би не разбра това, но си спомням как коленете му леко се извиха. 

Да, тогава той каза, че не е усетил този удар, но такива удари не усещат, защото биваш нокаутиран от тях. Коленете му просто се свиха малко. Уверявам ви, 99,9% от бойците в лека категория биха се сринали след такъв удар от Джонсън, но Хабиб оцеля.

Прав ли е Хавиер Мендес ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес