Зареждане

Треньорът на Махачев притеснен, че могат да отнесат нокаут от Оливейра

Треньорът на Махачев притеснен, че могат да отнесат нокаут от Оливейра
Публикувано на: Октомври 19, 2022 в 00:00 ч
От дълго време Ислам Махачев се смята за следващият властелин в леката категория.

Звездата от Дагестан спечели 10 поредни битки в UFC и сега най-накрая ще получи своя шанс да стане шампион, когато се изправи срещу Чарлз Оливейра в главното събитие на UFC 280.

Феновете са разделени по отношение на това кой ще застане на върха, но мнозинството са съгласни, че уменията по борба, които Ислам притежава, ще бъдат от решаващо значение, ако той иска да излезе с колана около кръста си.

Разбира се, всяка битка започва от в стойка и никой не е подготвен за това по-добре от Оливейра.

„Do Bronx“ има невероятна способност да издържа на натиск и с годините ударите му се подобриха до степен, в която той свали бойци като Майкъл Чандлър и Джъстин Гейтджи при похода му към върха на категорията.

Главният треньор на Махачев, Хавиер Мендес, наскоро отбеляза в интервю, че те признават това, което бразилецът притежава като умения.

„Ислам е толкова добре оформен като боец, че ако искаме да удържим на атаките, ще удържим. Ако искаме да отидем на земята, ще отидем на земята. Но мога да ви кажа това, че Ислам ще диктува накъде битката върви.

Трудно е да се каже точно сега къде ще се чувстваме комфортно, но мога да ви кажа, че ще контролираме накъде ще отиде всичко. Освен ако нещо не се случи - непредвидени неща винаги стават. Случвали са се в миналото.

Той може бъде нокаутиран - не казвам, че не може. Очевидно Чарлз има такава сила и набор от умения, за да може да направи това."

Както Хавиер загатна в горния цитат, Махачев е вкусвал поражението под формата на загуба с нокаут и преди.

Той загуби през октомври 2015 г. срещу Адриано Мартинс, което във второто му участие в UFC.

Тогава отне по-малко от две минути на Мартинс да завърши Ислам, но след това преживяване той рядко е бил хващан в такава ситуация.

Оливейра ще отбележи значителна стъпка напред в конкуренцията, срещу която Махачев се е изправял и ако не друго, ще даде ясна представа за истинския потенциал на Махачев.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес