Зареждане

Мендес разкри къде Махачев е по-добър от Хабиб

Мендес разкри къде Махачев е по-добър от Хабиб
Публикувано на: Август 12, 2021 в 20:00 ч
Хавиер Мендес, който е треньор на Хабиб Нурмагомедов и Ислам Махачев реши да поговори за разликите между двамата. Мендес ги тренира от много време и знае какво могат страховитите бойци от Дагестан.

Хабиб вече се оттегли от ММА, но Махачев е активен и миналия месец победи Тиаго Мойсес, с което влезе в топ 5 на лека категория. Махачев е считан от мнозина за бъдещ шампион и през октомври ще мери сили с Рафаел дос Аньос.

Ислам е в серия от 9 поредни победи и успех над Рафаел ще го превърне в претендент за златото. Ако Махачев продължи да побеждава, то тогава почти сигурно ще го видим в битка за титлата през 2022 година.

Играта на Махачев е много сходна с тази на Хабиб, но някои смятат, че Ислам е по-добър в стойка. В интервю за медиите в САЩ Мендес сподели следното за своите състезатели:

Това, което Ислам Махачев има, а Хабиб не е добър в това, са хвърлянията от джудото и играта с крака. Хабиб има тези неща, но не толкова добре като Махачев. Имам предвид, че когато си с Махачев, то няма да усетиш как буквално летиш. Хабиб в действителност всъщност е по-зъл. 

Когато Хабиб те контролира, то ти се чувстваш така, сякаш цялото му тяло те контролира. Краката му, пръстите на краката, ръцете му, всичко се прилепва към вас. Махачев има различен подход. Хабиб контролира нещата и знае какво ще направиш. Той прави контра атака на твоята контра атака. 

Хабиб ти оставя пролука, защото иска чрез нея да ти вкара десни в лицето. Той е невероятен в своя контрол с бедрата, краката си, никога не съм виждал ММА боец да контролира хора по този начин. Ислам е малко по-плавен в начина, по който прави преходите си, но и двамата са невероятни на земята. 

И не забравяйте, че и двамата са шампиони по самбо. Две поредни години или може би повече от това. Единствената причина Ислам да не е печелил повече титли в самбото е, че не е бил толкова активен в състезанията. Хабиб е по-ескплозивен. 

Махачев обаче е по-плавен в прехода от стойка към земята. Той е като боа удушвач, която те заключва във всичко. И двамата го правят, но Хабиб е по-активен с ударите на земята.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес