Зареждане

Маниак преследвал Пейдж Ванзант, защото Аллах му казал, че ще са заедно

Маниак преследвал Пейдж Ванзант, защото Аллах му казал, че ще са заедно
Публикувано на: Март 29, 2024 в 12:00 ч
Пейдж ВанЗант наскоро разказа за ужасяващо преживяване с човек, който бил влюбен в нея. 30-годишната звезда се включи в социалните медии, за да сподели историята си и да повиши осведомеността за опасностите от обсебването и тормоза.

Според ВанЗант тя е била бомбардирана с нежелани съобщения и подаръци от непознат в продължение на дълъг период от време. Преследвачът успял да получи телефонния й номер, след което й изпращал заплашителни текстови и гласови съобщения, често по няколко пъти на ден.

Ето какво сподели американката по темата:

"Имах преследвач, което си беше сериозна работа. Тренирам и забелязвам, че този човек ме наблюдава през цялото време. Моментално усетих , че този човек е адски странен, гледа ме през цялото време. Мислех, че той е фен, така че се опитах да бъда мила. Разбира се, хората могат да бъдат нервни. 

Това беше разцветът на кариерата ми в UFC, може би той беше просто фен и беше нервен. Той идва и започва да ми говори. Започна да ми казва, че си общуваме в социалните мрежи от години. Влязох да проверя и гледам, че ми пращал по 10-20 съобщения на ден в последните 4 години. 

Всеки ден той изпращаше съобщения за това как ни е писано да бъдем заедно. За това как Аллах му казал, че ни е писано да бъдем заедно и как той си мислил за мен през цялото време, докато бил в затвора. Искам да използвам платформата си, за да повиша осведомеността относно преследването и тормоза. Искам да уведомя другите хора, че не са сами.“, сподели ВанЗант.

Опитът на ВанЗант далеч не е уникален. Според доклад на Националния център за жертви на престъпления, една на всеки шест жени и един на всеки деветнадесет мъже са преживели преследване в някакъв момент от живота си.

По-голямата част от жертвите на преследване познават преследвачите си и най-честата тактика, използвана от преследвачите, е нежелани телефонни обаждания или съобщения.

Жертвите на преследване често страдат от тревожност, депресия и посттравматично стресово разстройство и могат да изпитват затруднения със съня, работата и взаимоотношенията.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес