Зареждане

Хавиер Мендес: Усман Нурмагомедов има неограничен потенциал

Хавиер Мендес: Усман Нурмагомедов има неограничен потенциал
Публикувано на: Октомври 13, 2023 в 14:00 ч
Усман Нурмагомедов (18-0) победи Брент Примъс (12-4) на 300-ия юбилеен турнир на Bellator и направи втората си поредна защита на пояса в лека категория. 25-годишният братовчед на Хабиб вече е в серия от 7 победи в Bellator и изглежда абсолютно неуязвим. 

 Той няма нито един загубен рунд в кариерата си, почти никога не пропуска удар и доминира както в борбата, така и в стойка. Усман е доста по-напред от Хабиб в кариерното развитие. Той е с рекорд 18-0 и вече е трикратен шампион на Bellator.

Когато Хабиб беше с 18-0, той се биеше едва за 2-ри път за UFC и беше много далеч от слава и титла. Усман е унивесален боец и Хавиер Мендес е впечатлен от него, но не само от изявите му в клетката, но и извън нея.

Ето какво сподели Мендес в своя подкаст:

„Този човек просто има неограничен потенциал. В тази битка хората видяха невероятната му способност да се движи. Неговите движения са като от матрицата. Той не е научил това от мен, Бог му го е дал. Аз няма да го уча на това.

 Брадичката на Усман е високо, тоест отворена за удари. Това обаче не е проблем, защото човекът има рефлекси като котка. Той бяга от удара точно в момента, когато си мислите, че ще го ударите. Тази матрица е негов естествен дар, тя е дадена от Бог.

И той не става арогантен. Представете си, когато спечели колана, бяхме на летището и кой мислите, че прибира чантите ми ? Мислите ли, че аз ги нося ? Не, Усман ги носи. Той ми каза: „Да, спечелих колана, но сега сме в реалния живот, ти си най-големият.“

Така се грижат за по-възрастните, не се променят заради успеха. Той все още е същият стар Усман. Ако се возим в кола, мислите ли, че Усман седи на предната седалка ? Не, аз сядам. Тези момчета не се променят, не купонясват след победи, не ходят по нощни клубове. 

Просто им е приятно да бъдат един с друг.”, сподели Мендес.

Колко далеч ще стигне това момче ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес