Зареждане

Робърт Уитакър: Дрикус Дю Плесис може да бие Израел Адесаня

Робърт Уитакър: Дрикус Дю Плесис може да бие Израел Адесаня
Публикувано на: Април 5, 2024 в 16:00 ч
Робърт Уитакър не е доволен от предстоящата битка на Дрикус Дю Плесис и Израел Адесаня.

"Жътварят" анализира накратко битката на шампиона срещу претендента, която трябва да се проведе през август на UFC 305 в Пърт, Австралия. Уитакър е бивш шампион на UFC в средна категория, който все още е в надпреварата за шампионския пояс.

Следващата битка на Уитакър ще бъде срещу Хамзат Чимаев през юни тази година в Рияд, Саудитска Арабия. В интервю за MMArcade, Уитакър коментира шампионската битка между Дю Плесис и Адесаня. Робърт вярва, че Дю Плесис има шанс да победи, но трябва да диктуваше темпото на срещата:

"Битката на Адесаня за титлата ме наранява малко, но го разбирам. Дрикус искаше тази битка. Той е шампионът в категорията и получава това, което иска. Израел е популярен и всичко показваше, че ще се стигне до такава битка. Това е интересна битка.  Дрикус е корав, има странен стил. Виждам  сценарий, при който Дю Плесис влиза в битката и създава проблеми на Адесаня със странния си стил, изкарвайки го от ритъм. 

Видяхме какво се случи в битката Адесаня срещу Шон Стрикланд. Стрикланд диктуваше темпото, влизаше в неговото пространство, променяше ритъма на битката. Адесаня реагира зле на действията на своя съперник. Ако Дю Плесис направи същото, тогава той може да спечели битката.", каза Уитакър.

Ще може ли Дю Плесис да бие Адесаня ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес