Зареждане

Хамзат Чимаев: Уитакър е завършен боец, но няма да го пощадя

Хамзат Чимаев: Уитакър е завършен боец, но няма да го пощадя
Публикувано на: Март 31, 2024 в 11:00 ч
Тринадесет победи, нито едно поражение и скоро шампионска титла. Много хора казват, че няма кой да спре Хамзат Чимаев. 

Амбициозният Чимаев, родом от Чечения, но вече гражданин на Обединените арабски емирства, ще започне отново подготовка за следващия си мач от 10 април, когато свършва Рамадан. Неговата битка ще се проведе на 22 юни в Саудитска Арабия, а негов съперник ще бъде бившият шампион на UFC в средна категория Робърт "The Reaper" Уитакър.

Роб е голяма заплаха за всеки в дивизията. Той е завършен боец, който може да елиминира борбата на Хамзат. Ако Уитакър успее да го направи, той ще спечели нова възможност да се бори за титлата. Ако не, той предава тази чест на опонента си. Хамзат няма да подценява своя съперник и се закани, че няма да го пощади.

"Мина твърде много време, човече, наистина твърде дълго. Имам седем поредни победи в UFC и всяка една от тях беше изключително доминираща. Независимо дали бях контузен или не, винаги съм показвал шоу от най-висока класа. Дейна Уайт ме държи много изкъсо много пъти, иначе отдавна щях да имам колана. Що се отнася до Робърт, той е добър човек. 

Това е човек, когото просто не можете да мразите. Феновете го обичат. Просто съжалявам, че сега ще трябва да му разбия аурата. Това е битка, която ще донесе шанс на един от нас за титлата, така че не мога да го пощадя. От всички опоненти в средната категория Роб ми се струва най-силният срещу когото мога да се изправя. Всички около върха на класацията са страйкъри, а това не е предизвикателство за мен. 

Понякога се срамувах колко лесни са опонентите ми в UFC, наистина няма конкуренция. Уитакър е може би единственото изключение. Той е завършен боец. Въпреки това ще се справя с него, защото никой не е на моето ниво. Но със сигурност не е добре да подценяваме Роб.“, каза Чимаев.

Ще успее ли Чимаев да се справи с Уитакър ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес