Зареждане

'Чимаев може да катастрофира в битката с Уитакър'

'Чимаев може да катастрофира в битката с Уитакър'
Публикувано на: Април 2, 2024 в 02:00 ч
Бившият шампион на UFC, а сега коментатор и анализатор, британецът Майкъл Биспинг смята, че предстоящата битка с Робърт Уитакър може да се превърне в катастрофа за Хамзат Чимаев.

Чимаев и Уитакър ще оглавят дебютната галавечер на UFC в Рияд, Саудитска Арабия. Срещата им ще се проведе на 22-ри юни и ще излъчи претендент за титлата в средна категория. Чимаев беше обявен за фаворит от букмейкърите, защото е непобеден. Факт е обаче, че Чимаев има проблем с кардиото, а това ще е проблем в 5-рундовата битка с Уитакър.

Биспинг вярва, че Чимаев може да бие, но само ако приключи Уитакър рано в битката. Ако срещата се проточи, тогава Чимаев ще катастрофира:

„Ако не греша, това е първата битка от пет рунда за Хамзат Чимаев. И това няма как да не е тревожно, ако го подкрепяте. Това, което Робърт Уитакър не прави, е да намали скоростта. Той е много опитен и се представя на най-високо ниво от дълго време. Чимаев се изморява и това си личи. Той има невероятна естествена сила, начина, по който сваля хората и доминира от самото начало. 

Но той не можа да приключи Камару Усман и в крайна забави темпото в битката. Ако Чимаев не успее да приключи Уитакър рано, тогава битка от 5 рунда срещу такъв човек ще се окаже истинска катастрофа за него.“, каза Биспинг.

Ще има ли катастрофа за Чимаев ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес