Зареждане

Ивет Горанова с квота за Световните игри на неолипмийските спортове

Ивет Горанова с квота за Световните игри на неолипмийските спортове
Публикувано на: Ноември 21, 2023 в 18:02 ч
Снимка: Ивет Горанова Facebook
Олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио през 2020 г. Ивета Горанова си осигури място на Световните игри в неолимпийските спортове и дисциплини, които ще се проведат през 2025 г. в Китай. В състезанието ще участват осемте най-добри състезатели във всяка категория.

Световната федерация по карате съобщи, че в категория до 55 килограма при жените сред класиралите се са действащата световна шампионка Туба Якан (Турция) и бронзовата медалистка и яростна съперничка на Горанова - Анжелика Терлюга (Украйна), която води и в световната ранглиста. Горанова сподели вълнението си в социалните мрежи, като благодари на всички за подкрепата и изрази очакване за предстоящото предизвикателство.

Останалите пет места ще бъдат разпределени по следния начин: три въз основа на ранглистата, едно за страната домакин и едно континентално място.

Въпреки че беше обявена за най-добър спортист на България през 2021 г., Горанова срещна трудности на Игрите в Бирмингам през 2022 г. в САЩ, като не успя да премине груповата фаза с една победа и две загуби. Турнирът беше спечелен от сребърната олимпийска медалистка Анжелика Терлюга.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес