Зареждане

Двама бивши UFC шампиони с битка в Karate Combat

Двама бивши UFC шампиони с битка в Karate Combat
Публикувано на: Октомври 25, 2023 в 12:00 ч
Бенсън Хендерсън и Антъни Петис се насочват към Karate Combat.

Двамата бивши шампиони на UFC в лека категория ще се срещнат за трети път в бойните спортове в главното събитие на Karate Combat 43 на 15 декември на Expo at World Trade Market в Лас Вегас.

Новината беше потвърдена официално от организацията.

Хендерсън и Петис са се били два пъти преди това по правилата на ММА.

Първият път, когато се срещнаха, беше през 2010 г. на WEC 53, където Петис победи Хендерсън в абсолютна война, за да спечели титлата в лека категория на промоцията. Това беше и раждането на известния "Showtime kick" на Петис. Вторият път беше три години по-късно през 2013 г. в UFC 164. Същата нощ Петис победи Хендерсън с армбар, за да се коронова като шампион на UFC в лека категория.

Петис наскоро се би в MMA под шапката на PFL. Той подписа с промоцията през 2021 г. и се би за тях пет пъти, достигайки 1-4. 36-годишният боец за последно се състезава през август 2022 г., като загуби със съдийско решение от бившия UFC боец Стиви Рей.

Междувременно Хендерсън се оттегли от ММА през март, след като загуби със събмишън в първия рунд от Усман Нурмагомедов за титлата на Bellator в лека категория. Преди това той имаше поредица от две победи.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес