Зареждане

Робърт Уитакър уверен, че Пауло Коста няма да избяга от UFC 298

Робърт Уитакър уверен, че Пауло Коста няма да избяга от UFC 298
Публикувано на: Януари 31, 2024 в 00:00 ч
Бившият шампион в средна категория Робърт Уитакър е убеден, че Пауло Коста ще се бие с него на UFC 298.

Уитакър (24-7 MMA, 15-5 UFC) се изправя срещу Коста (14-2 MMA, 6-2 UFC) в главното събитие на 17 февруари в Honda Center в Анахайм, Калифорния.

През последните няколко години Коста е имал пет отменени или пренасрочени двубоя - включително срещу Уитакър на UFC 284, когато двубоят се провали поради това, че Коста не успя да се споразумее за нов договор. Въпреки липсата на активност от страна на Коста, Уиттакър остава уверен, че битката ще се състои.

"Винаги е толкова смешно с договорите и подписването им. Дори не знаех, че това е нещо важно? "Не съм подписал" или нещо подобно. UFC идва тук и казва: "Хей, искаш ли да се биеш с Х на тази дата?". И аз казвам "да", нали? Когато кажа, че съм съгласен за нещо, това е всичко, аз съм съгласен. Няма значение дали ще подпиша договора днес, или ще го подпиша два дни преди битката, аз казах, че ще бъда там, това е, което правя.

"Дали съм се притеснявал, че наистина ще се провали и тази битка? Ами не. Както и друг път, щях да се бия с някого. UFC щеше да ме накара да се бия с някого другиго. И смятам, че това е добра битка за него, смятам, че е добра битка за мен, и двамата сме от високо ниво в средна категория, и двамата се опитваме да си проправим път обратно към върха на хранителната верига. Не виждам никаква причина той да се откаже от тази среща."


Коста не се е състезавал, откакто надви Люк Рокхолд в битката за "Битка на вечерта" на UFC 278 през август 2022 г. През октомври тази година той беше договорен да се изправи срещу Хамзат Чимаев на UFC 294, преди тежък случай на стафилококова инфекция в лакътя му да го принуди да се откаже от двубоя.

Бившият претендент за титлата увери феновете си, че ще успее да стигне до UFC 298.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес