Зареждане

Палестинска шампионка по карате почина след бомбардировка в Газа

Палестинска шампионка по карате почина след бомбардировка в Газа
Публикувано на: Януари 13, 2024 в 09:00 ч
Нагам Абу Самра, палестинскa шампионка по карате (24), загина в резултат на израелска бомбардировка в Газа.

През декември миналата година тя загуби крака си и беше отведена в Египет, където баща й постоянно бдеше над нея. Вчера беше обявено, че Нагам Абу Самра е починала от нараняванията си. Тази трагична новина бележи края на битката за оцеляване и надеждата на един баща за възстановяване на дъщеря му.

„Пътят на Нагам от прочут шампион по карате до символ на издръжливост оставя траен отпечатък върху всички, които са проследили нейната история. Нейното наследство като боец, както в спорта карате, така и в личния й живот, ще живее в сърцата на мнозина. Тя беше убита от Израел.“, пише египетската преса. 

Нагам загуби крака си и изпадна в критично състояние и кома. Баща й, Марван Абу Самра, описа прехвърлянето на дъщеря си в Египет като "ужасяващо пътуване". Другата му дъщеря Розан загина при същия въздушен удар, при който Нагам беше смъртоносно ранена.

Нагам беше преместена от болницата на мъчениците на Ал Акса в Дейр ал Балах в Египет. Това беше единственият шанс на Нагам да оцелее, тъй като всички болници в Газа бяха разрушени или повредени. Въпреки безопасността извън Газа, където няма достъп до чиста вода или подслон, бащата на шампионката нямаше време да си отдъхне.

Той описа Нагам като светлината на живота си, припомняйки нейната грижовна природа и силната връзка, която споделяха, особено след смъртта на майка й. За съжаление военните действия между палестинците и израелците доведоха до смъртта на хиляди невинни жертви.

Този конфликт продължава да се разраства и заплашва да излезе извън границите на Близкия изток. Да почива в мир шампионката!!!




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес