Зареждане

Бо Никал: Тъжно е, че изключиха Садулаев от Олимпиадата в Париж

Бо Никал: Тъжно е, че изключиха Садулаев от Олимпиадата в Париж
Публикувано на: Април 13, 2024 в 16:00 ч
Бо Никал говори за изключването на Абдулрашид Садулаев от Олимпиадата в Париж.

По-рано този месец United World Wrestling счете Садулаев за „недопустим“. Това решение дойде, след като се появила „нова информация“ за неговата „подкрепа“ за конфликта между Русия и Украйна. Петкратният световен шампион беше признат за официален член на Динамо Москва. 

Вижте още - Отстраниха Садулаев от олимпийските квалификации, защото подкрепя руската агресия

Това е спортен клуб, свързан с руското правителство. Освен това той хареса публикация с военни символи Z. Твърди се, че Садулаев е подкрепил руската агресия срещу Украйна, като е участвал и е бил почетен гост на „Републиканския турнир по свободна борба, посветен на паметта на войниците от Казбек, загинали по време на специалната военна операция в Украйна“.

Никал не е доволен от това решение и сподели, че е тъжно:

„Мисля, че е малко тъжно, защото искате най-добрите момчета да се състезават на Олимпиадата. И е очевидно, че Садулаев е един от най-добрите в света. Бих искал да видя кой е най-добрият и бих искал той да може да се състезава там. Така че да, тъжно е да видя това решение.", сподели Никал.

Миналата година МОК забрани на Русия да участва в игрите през 2024 година. Това обаче позволи на руските спортисти да участват като неутрални, стига да се въздържат от открито одобряване на офанзивата на Кремъл срещу Украйна.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес