Зареждане

Садулаев: Ако стигна до Олимпийските игри, феновете ще видят различен Абдулрашид

Садулаев: Ако стигна до Олимпийските игри, феновете ще видят различен Абдулрашид
Публикувано на: Май 6, 2024 в 14:00 ч
Двукратният олимпийски шампион по свободна борба Абдулрашид Садулаев каза, че ако стигне до Игрите през 2024 г. в Париж, ще може да покаже напълно различно ниво на своите възможности, отколкото на руското първенство. През уикенда Садулаев спечели златото на руското първенство в категория до 97 кг, побеждавайки във финалната битка Алихан Жабраилов с общ резултат 8:4.

Това злато беше шестото му злато от национални първенства.

„Мисля, че ако стигна до Олимпийските игри, феновете ще видят различен Абдулрашид. Трябва да оставим всичко от себе си на тепиха, за да излезем победители. Това ни дава опит.“, каза Садулаев пред репортери.

През април стана известно, че Международният олимпийски комитет (МОК) не позволи на Садулаев да участва в олимпийския квалификационен турнир, който се проведе в Баку на 5-7 април. Обединената световна борба (UWW) заявиха, че Садулаев е бил дисквалифициран от комисията поради информация за подкрепата му на войната в Украйна.

Садулаев е победител в Олимпиадата в Рио де Жанейро в категория до 86 кг и шампион на Игрите в Токио в категория до 97 килограма. Освен това Садулаев има пет златни медала от световни първенства и четири от европейски първенства.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес