Зареждане

Алекс Перейра е най-уникалният шампион на UFC

Алекс Перейра е най-уникалният шампион на UFC
Публикувано на: Април 21, 2024 в 18:00 ч
Миналия уикенд на UFC 300 се проведе двубой за титлата в полутежка категория между настоящия шампион Алекс Перейра и бившия носител на пояса Джамал Хил. Перейра нокаутира претендента и успешно защити титлата. Победата на Алекс предизвика бурна реакция в света на смесените бойни изкуства.

Може би бившият шампион на UFC в полутежка и тежка категория Даниел Кормие се изказа най-ясно по този въпрос. Кормие е изумен от Перейра, който няма никакви умения в борбата, но въпреки това спечели 2 титли в 2 различни категории в най-голямата ММА лига в света:

"Как Перейра постигна всичко това ? С цялото ми уважение към него, той не знае как да се бори. Той просто не знае как да го направи. Не знае какво да прави, когато някой го хване за крака. Той изобщо не разбира нищо от борба, но има други умения, които са толкова добри, че компенсират това. Той постигна огромен успех за човек, който не знае как да се бори.“, каза Кормие, цитиран от ESPN.

Пътуването на Перейра в смесените бойни изкуства, както и неговите умения, са уникални. Елитният кикбоксьор, шампион на GLORY през 2015 г., реши да последва стъпките на именития си опонент Израел Адесаня и направи своя дебют в ММА. Разбира се, Дейна Уайт и мачмейкърите искаха да сбият Алекс и Израел възможно най-бързо, така че те водеха Перейра много компетентно.

Само три победи в лигата бяха достатъчни на Перейра, за да получи дългоочакваната титла. Перейра и Адесаня си размениха зрелищни нокаути и след поражението Алекс реши да премине в полутежка категория. В горната категория Алекс победи Ян Блахович, Иржи Прохазка, а сега и Джамал Хил.

Осем битки в UFC, седем победи, пет от които над шампиони, две титли в различни дивизии. Това е просто фантастична статистика, която едва ли някой може да повтори. И както Даниел Кормие правилно отбеляза, Перейра го направи напълно без борба. Алекс е компетентен нокаутьор, който постоянно налага волята си.

Той оказва огромен натиск върху опонентите си, принуждавайки ги постоянно да отстъпват. Всички гледаха битките на Перейра, знаеха какъв е той, разбираха, че може би борбата е ключът към успеха. Но никой не го доминира на земята, защото Алекс не им позволи да го направят.

Засега Перейра просто унищожава всичко, което се изпречи на пътя му. Бразилецът принуждава съперниците си да играят по неговите правила, а Алекс няма равен в тези правила.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес