Зареждане

Алешандре Пантожа защити титлата с трудна победа над Стив Ерцег

Алешандре Пантожа защити титлата с трудна победа над Стив Ерцег
Публикувано на: Май 5, 2024 в 08:01 ч
Алешандре Пантожа успя да защити титлата в категория муха на UFC.

Бразилският шампион оглави събитието UFC 301, което се проведе в Рио де Жанейро, Бразилия. Пантожа се изправи срещу Стив Ерцег, който заемаше 10-то място в ранглистата. Алешандре беше фаворит в битката, но Ерцег не се даде без бой. Той успя да изпоти сериозно бразилеца, но въпреки това загуби с решение на съдиите - (48–47, 48–46, 49–46).

В първия рунд Пантожа доминираше. Той успя да отбележи няколко събаряния. Алешандре пусна кръв от челото на Ергец, след като двамата си сблъскаха главите. В този рунд Пантожа имаше повече удари, контрол и събаряния, което му спечели рунда. Във втория рунд Пантожа отново имаше предимство. Той пак събаряше Ерцег, който отговори с няколко тежки удара.

В третия рунд Пантожа водеше, докато Ергец не му вкара брутален лакът в главата. Двамата размениха тежки удари, а лакътят от Ергец пусна кръв на Пантожа. Алешандре пренесе битката на земята и контролираше срещата в последната минута. Най-доброто в рунда все пак беше този лакът от Ерцег.

В четвъртия рунд Ерцег се представи добре. Той пресираше и точкуваше с удари. Нямаше много активност в рунда, като Пантожа изглеждаше изморен и се движеше назад, докато Стив натискаше. В петия рунд двамата размениха събаряния и удари. Ергец потърси ново събаряне, но Пантожа все превес и зае доминанта позиция.

Той контролира Ерцег на земята в последната минута и половина и така завърши битката. Алешандре записа 9 събаряния, 6 минути контрол и повече удари в тялото. Ергец от своя страна водеше по удари в главата. Съдиите отсъдиха в полза на Пантожа, който защити златото си - (48–47, 48–46, 49–46).

С тази победа Пантожа защити титлата за втори път и записва 6-та поредна победа. Ерцег от своя страна се разделя със серия от 11 поредни победи и губи за първи път в UFC.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес