Зареждане

Алекс Перейра отговаря на предизвикателството на Джон Джоунс: Искам! Трябва ми малко време

Алекс Перейра отговаря на предизвикателството на Джон Джоунс: Искам! Трябва ми малко време
Публикувано на: Май 4, 2024 в 11:00 ч
Носителят на титлата на UFC в полутежка категория Алекс Перейра отговори на туитове на Джон Джоунс за потенциален сблъсък между шампион и шампион.

Перейра за последно победи с нокаут в първия рунд Джамахал Хил в главното събитие на UFC 300 преди няколко седмици. Той успешно защити пояса си в лека тежка категория, след като победи Иржи Прохазка за вакантната по това време титла на UFC 295 през ноември.

Перейра планира реванш с Прохазка за това лято, вместо да се изправи срещу изгряващия претендент Магомед Анкалаев. Прохазка се завърна в графата на победителите на UFC 300 с победа срещу Александър Ракич.

Джоунс, който се очаква да се изправи срещу Стипе Миочич при завръщането си в тежка категория, влезе предложи потенциален супер двубой срещу Перейра. Той помоли последователите си да изберат между Перейра и Том Аспинал за следващата защита на титлата му, ако победи Миочич.

"Ако Алекс Пи стане шампион в тежка категория, ще го смятате ли за най-велик?" - попита Джоунс. "Това, че се върнах в залата, ме накара да мисля по друг начин. Тази битка след Стипе може би е следващият най-голям ход, който бих могъл да направя. Този убиец вече е победил толкова много шампиони и вече е смятан за легенда за милиони хора по света. Най-мащабната битка, която UFC може да направи. Дайте шанс на Алекс да отмъсти за всички онези велики бразилски шампиони, които съм победил."

Алекс Перейра отговаря на призивите на Джон Джоунс

По време на неотдавнашно интервю с Нолан Кинг, Перейра отговори на призива на Джоунс.

"Да, това ме изненада, особено след като видях първото съобщение. Наистина не очаквах да го видя тази сутрин", каза Перейра за туитовете на Джоунс. "Говорих за преминаване в тежка категория, за да се бия в тази карта. Знаех, че в крайна сметка това ще привлече вниманието на някои. Не очаквах, че ще е толкова бързо.

"Той е извън битките от известно време и иска да направи още един бой преди това... Аз просто искам да се бия. Да мисля за неща и те да не се осъществят, би било просто изтощително за мен и за феновете. Това определено е битка, която бих искал да направя. За да се преместя в тежка категория, ми трябва малко време - но не чак толкова много, защото вече съм доста голям."

Перейра за кратко беше свързван с евентуален двубой с Аспинал за временната титла. Но изглежда, че UFC се насочва в други посоки и за двамата бойци, а Аспинал все пак ще се завърне на UFC 304.

Перейра стана най-бързио коронованият шампион на UFC в две дивизии след бързото си израстване в ММА. Бившият носител на титлата по кикбокс на Glory е с баланс 3-0, откакто премина в полутежка категория.

Първо нещо е първо за Джоунс, който все още се възстановява от контузията, която получи преди UFC 295. Ако преодолее Миочич, би могло да се стигне до двубой с Перейра.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес