Зареждане

Робърт Уитакър за боя с Пауло Коста: Излизам за насилие!

Робърт Уитакър за боя с Пауло Коста: Излизам за насилие!
Публикувано на: Февруари 14, 2024 в 07:53 ч
Робърт Уитакър се радва, че двамата с Пауло Коста най-накрая ще се бият.

Уиттакър и Коста трябваше да се бият един срещу друг два пъти преди това, включително през февруари миналата година, но и двата пъти бразилецът беше причината планираното състезание да се провали. Въпреки това, когато на Уиттакър бе предложено да се изправи срещу Коста на UFC 298 в Анахайм, той се възползва от възможността да го направи.

"Имах точно нула колебания. Търсех битка, исках да се бия по-рано дори, гледах към януари или края на декември. Те ми дадоха Коста и аз се възползвах от възможността. Развълнуван съм за тази битка, от известно време искахме да пресечем пътищата си. Той е боец от висока класа, а аз харесвам битките от висока класа, така че това е логично и за двама ни", заяви Уитакър.

Въпреки че двубоят е насрочен, Робърт Уитакър е наясно с лудориите на Пауло Коста в седмицата на боя. Коста промени битката в полутежка категория, но бившият шампион в средна категория не смята, че това ще бъде проблем тук.

"Имам чувството, че той малко се вбесява, но не знам. Това работи за него, той прави своето нещо. Всичко, което знам, е, че съм тренирал както винаги и на 17 февруари излизам за насилие и се надявам и той да го направи", каза Уитакър.


В крайна сметка Робърт Уитакър казва, че влиза в този двубой с настървение след загубата си от Дрикус Дю Плесис през юли миналата година.

С това Уитакър заявява, че иска да направи изявление в събота на UFC 298, и казва, че целта е да нарани и пречупи Пауло Коста.

"Приятелю, ще вляза там и ще упражня насилие върху него, целта е да го нараня, да го сломя и това е концепцията, с която работих през целия лагер. Това е целта, която имам в главата си, когато вляза там", заяви Уитакър.

Ако Уиттакър излезе и с вдигната ръка на UFC 298, той не е сигурен какво ще последва за него. Въпреки това " The Reaper" казва, че единствената цел, която има, е да си върне пояса в средна категория и да завърши кариерата си на върха.

"Календарът ми не е планиран по-далеч от датата на боя, имам пълно съсредоточаване и енергия да го победя и след като бъде победен, ще преценя себе си и ще разгледаме всички възможности... Това е ден за ден, но моята цел в кариерата ми е, че искам да си върна колана и да приключа нещата на върха на хранителната верига."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес