Зареждане

Робърт Уитакър: Дрикус Дю Плесис победи справедливо Стрикланд

Робърт Уитакър: Дрикус Дю Плесис победи справедливо Стрикланд
Публикувано на: Януари 26, 2024 в 02:00 ч
Робърт Уитакър, бивш съперник на Дрикус Дю Плесис, смята, че африканецът заслужено спечели битката за шампионския пояс на UFC. Уитакър също така признава, че не е подходил предпазливо към битката си с Дю Плесис. На 20 януари в Торонто по време на събитието UFC 297, Дрикус победи Шон Стрикланд по точки.

Решението на съдиите не беше единодушно. Двама от тримата съдии оцениха битката 48-47 в полза на Дю Плесис, а третия съдия даде 48-47 за Стрикланд. След битката Дейна Уайт каза, че Шон е спечелил точки, което още повече разпали дискусиите. Уитакър, който имаше възможност да се бие с Дю Плесис и загуби, не е съгласен с шефа на UFC.

Ето какво каза Робърт в MMArcade Podcast:

"Не разбирам противоречията, които последваха решението на съдиите. Видях дори Дейна да казва, че не смята, че Дю Плесис е спечелил битката. Според мен спечели. Поздравявам го. Той е голям, силен човек, с когото е наистина трудно да се биеш. 

Той е боец, който ще загуби само когато го изнесат от клетката на носилка. Личеше си, че Дю Плесис иска повече тази победа. Виждайки го в тази битка, ме накара да разбера колко зле съм се подготвил за битката с него. 

Не му оказах уважението, което заслужаваше. Знаех, че е труден състезател, но не мислех, че е толкова силен и толкова жаден за успех. Уважавам това. Няма да повторя тази грешка.", сподели Уитакър.

Дрикус Дю Плесис направи седем битки в UFC и спечели всичките. Бившият шампион на KSW остава непобеден от 2019 година насам. 



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес