Зареждане

Махачев и Порие ще се бият със златни ръкавици в UFC 302

Махачев и Порие ще се бият със златни ръкавици в UFC 302
Публикувано на: Април 19, 2024 в 10:00 ч
В нощта на 2 юни в Нюарк руският боец Ислам Махачев ще защитава титлата си за трети път, а опонент ще бъде американецът Дъстин Порие.

Това ще бъде първата битка на Ислам като шампион на американска земя, но четвъртата битка за титлата на руснака е интересна не само с това. Двамата с Порие ще станат част от историята на UFC през юни. Те ще се бият с новите ръкавици на UFC, които ще дебютират на събитието.

Ако разгледаме спортния аспект на двубоя Махачев срещу Порие, трудно е да намерим недостатъци. Ислам има най-високо ниво на борба, добри удари и богат арсенал от тейкдауни. "Диамантът" може да се противопостави с приличен бокс, BJJ и да заплаши с гилотина.

Ако успее да защити титлата, то тогава Махачев ще се изравни с бойци като Хабиб Нурмагомедов, Би Джен Пен, Бенсън Хендерсън и Франки Едгар. С други думи, Ислам ще защити титлата за трети път, като по този начин ще повтори рекорда. Все още никой не е имал четири защити в тази категория.

Но най-интересната част е тази, че на UFC 302 шампионите ще се бият с подобрените ръкавици, които промоцията въведе преди важното събитие. Махачев и Порие ще бъдат първите бойци, които ще излязат в октагона с красиви златни ръкавици.

Кройката на ръкавицата ще претърпи големи промени. Нова плътно прилепваща закопчалка ще обхване китките на спортистите, предпазвайки ръцете им, както и не позволявайки им да забият пръстите си в ръкавицата на противника, докато са на земята.

В ръкавиците ще има и вградени чипове, позволяващи събиране на данни в реално време. Не може да пренебрегнем и цветовата палитра. Както много фенове са забелязали, всеки цвят на ръкавиците вече носи свое собствено символично значение.

Черното се използва за обикновените битки и шоуто The Ultimate Fighter (TUF), златното е за шампиони и претенденти, синьото е за Contender Series на Дейна Уайт, а червеното е за проекта Road to UFC. Новите ръкавици ще намалят шансовете за бъркания в окото.

Бъркането в очите се превърна в истински проблем в октагона. Спомнете си битката на Макс Холоуей с Джъстин Гейджи от миналия уикенд, както и тази между Бруно Силва и Крис Уайдман. Силва призна, че е загубил 30% от зрението си след бърканията в окото от Уайдман.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес