Зареждане

Адесаня за Уитакър - Коста: Робърт ще спечели с решение

Адесаня за Уитакър - Коста: Робърт ще спечели с решение
Публикувано на: Февруари 17, 2024 в 10:00 ч
Израел Адесаня даде прогноза за битката между Робърт Уитакър и Пауло Коста, които са негови бивши опоненти. 

Този уикенд Уитакър и Коста се срещат в подглавната битка на UFC 298, което ще се проведе в Калифорния. Адесаня има пълното право да действа като експерт преди тази битка, след като триумфира над двамата и дори два пъти над Уитакър. Той очаква, че всеобхватният подход ще даде предимство на австралиеца срещу по-монотоматичния Коста.

Според Адесаня Робърт Уитакър ще излезе победител от тази битка:

"Стилистично казано, ще кажа, че Роб ще иска да влезе в борба с него. Роб определено може да го свали. Може би не в началото на битката. В началото би било адски трудно. Роб ще започне от дистанцията. Финтове, финтове, шибаните му ритници. Що се отнася до Коста, то не мисля, че ще се опита да се противопостави на Роб или да залага капани. Мисля, че ще опита да скъси дистанцията. 

Не мисля, че той ще уважава Роб, освен ако Роб незабавно не му даде причина да го направи с удари и ритници. Коста ще натисне. Ако Роб се държи разумно, той няма да позволи да бъде бутнат в мрежата, защото тогава може да започне да губи контрол. Трябва да може да се движи добре на краката си. След като Роб е на мрежата, Коста ще започне да оказва натиск и да атакува тялото, защото тогава той се бие най-добре. 

Роб трябва да работи на крака, за да стои далеч от мрежата. Мисля, че Роб ще спечели със съдийско решение, единодушно решение. Ще го свали няколко пъти. Резултатът ще зависи от това кой от тях ще поеме контрола. Роб може да навреди на Коста с удари, но не мисля, че ще го направи.", каза Адесаня.

Вие каква прогноза ще дадете ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес