Зареждане

Ислам Махачев няма конкуренция в лека категория

Ислам Махачев няма конкуренция в лека категория
Публикувано на: Април 23, 2024 в 18:00 ч
Събитието UFC 300 в Лас Вегас се превърна не само в едно от основните събития в промоцията през последните години, но и направи надпреварата за титлата в лека категория възможно най-скучна. Трима настоящи претенденти се състезаваха на юбилейния турнир в Лас Вегас. 

Чарлз Оливейра загуби от Арман Царукян, който се превърна в претендент номер 1 за златото. Джъстин Гейджи от своя страна загуби BMF тилата от Макс Холоуей, който дойде от категория перо. По този начин Оливейра и Гейджи бяха елиминирани от играта за златото в дивизията.

Махачев искаше да се бие възможно най-скоро и така шанс за титлата отиде при Дъстин Порие, който зрелищно нокаутира Беноа Сен-Дени през март. Резултатите от юбилейния турнир показаха, че Махачев в момента няма конкуренти в дивизията.

Да, Царукян може и да победи Оливейра, но не го доминира и два пъти падна в задушаващите хватки на бразилеца. Това определено е тревожен сигнал. Не трябва да забравяме, че Махачев вече победи Царукян преди няколко години.

Ако Махачев защити успешно титлата срещу Порие и Царукян, тогава какво трябва да направи след това ? В момента Оливейра и Гейджи са в топ 5, но не заслужават шанс за титлата. Матеуш Гамро също е там, но и той трябва още да се доказва.

Ако Махачев успее да запази златото през 2024 година, тогава той ще трябва да потърси ново предизвикателство през 2025 година. Вероятно ще му се наложи да смени категорията. Самият Махачев често говореше за това и изяви желание да се пробва в полусредна категория.

Предстои да видим какво ще се случи с него. Но по всичко личи, че ако бие Порие и Царукян, то конкуренция за него в категорията няма.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес