Зареждане

Иржи Прохазка обмисля сваляне до средна категория

Иржи Прохазка обмисля сваляне до средна категория
Публикувано на: Април 24, 2024 в 00:00 ч
Бившият шампион на UFC в полутежка категория Иржи Прохазка е готов в близко бъдеще да премине в средна категория.

През по-голямата част от кариерата си Прохазка е бил в полутежка категория, като има няколко двубоя в тежка. Въпреки това Иржи заяви, че новата му цел е да премине в средна категория, но първо иска да победи Алекс Перейра в реванш, за да си върне титлата в лека тежка категория.


"Вместо в тежка категория, реших да опитам в средна", заяви Прохазка в скорошно интервю. "Защото по начина, по който усещам метаболизма си сега, и по начина, по който тялото ми работи по време на подготовката, знам, че ако наглася диетата си така, че да се чувствам страхотно и чисто, знам, че бих могъл да се справя с дивизия средна категория с някаква по-лека диета. Но определено бих се концентрирал върху това, след като спечеля титлата в полутежка категория."

Преминаването в средна категория би било интригуващо, тъй като Прохазка наистина изглежда като добре скроен състезател в полутежка категория. Но роденият в Чехия състезател смята, че би могъл да достигне нужните килограми и да се справи в новата дивизия.

Прохазка иска реванш с Перейра

След като Прохазка се завърна в графата с победи с нокаут над Александър Ракич на UFC 300, той призова за реванш с Алекс Перейа за титлата в полутежка категория.

"Искам да се бия за титлата", каза Прохазка пред The MMA Hour."Особено след решението в Ню Йорк. Фактът, че спечелих битката миналата събота, е единственото нещо, което ме интересува в момента. Това е, върху което работи моят мениджър . Аз съм уверен. Колкото е възможно по-скоро. Ако това ще бъде за титлата с Алекс, отворен съм да приема датата в Бразилия, ако ще и след две седмици. Ако ще има и друга дата, ще видим."

Дали Прохазка ще получи следващия шанс за титлата, предстои да разберем, но той иска да си върне титлата в тежка категория. Прохазка претърпя загуба с нокаут от Перейра през ноември на UFC 295 за вакантната титла.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес