Зареждане

Усик ще се бие с Филип Хргович, ако Тайсън Фюри се оттегли

Усик ще се бие с Филип Хргович, ако Тайсън Фюри се оттегли
Публикувано на: Април 23, 2024 в 02:00 ч
Александър Красюк, промоутър на шампиона на WBA, IBF и WBO в тежка категория Александър Усик (21-0), каза, че ако шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (34-0) се оттегли от битката, той ще бъде заменен от хърватския боксьор Филип Хргович (17 -0).

Фюри и Усик трябваше да се срещнат на ринга на 17 февруари, но битката беше отложена за 18 май поради порязване над дясното око, получено от Фюри по време на спаринг. И двамата бойци се съгласиха на нова дата, а мястото на битката остава същото - Kingdom Arena в Рияд, Саудитска Арабия.

Красюк твърди, че Усик повече няма да прави компромиси и битка на 18-ти май ще има, дори и без Фюри.

„Разработихме правилото на Лапин. Сергей Лапин е треньор на Усик, което означава, че Тайсън Фюри ще трябва да плати глоба от £10 милиона, ако се оттегли от битката. Това беше направено, за да се избегне пето прекъсване на битката. Да се молим да носи протектор на спаринг, а не както миналия път, когато получи разрез. 

Разрезът беше истински, но не вярвам на видеото. Мисля, че Тайсън Фюри не носеше протектора си и се поряза, но това е моето мнение. Нямам доказателство. Това е моето предположение. Ако Фюри отново се оттегли от двубоя, той ще бъде заменен от задължителния претендент на IBF Филип Хргович. 

Той се готви да се бие с Даниел Дюбоа на 1 юни, но вместо това ще трябва да е готов да се бие на 18 май, за да замени Тайсън. Имаме нужда от безспорен шампионски статус. Не става въпрос за пари, а за наследств и слава.“, каза Красюк пред BoxingScene.

Да се надяваме, че Фюри няма да се оттегли.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес