Зареждане

Американската граплинг федерация AGF стъпва у нас със състезание във Варна

Американската граплинг федерация AGF стъпва у нас със състезание във Варна
Публикувано на: Март 9, 2024 в 14:54 ч
На 11-ти май в град Варна ще се проведе първото издание на турнира по бразилско жиу-жицу (Gi и No Gi) от веригата на AGF (American Grappling Federation).

Домакин на състезанието ще бъде спортен комплекс "Владислав Варненчик", а организатори от българска страна е отборът на Бруно Бастос в морската столица.

American Grappling Federation е една от водещите организации в Щатите за 2023-та година.


Съучередителят на AGF, Брандън Куик сподели че са организирани 110 турнира само в САЩ и през същата година няколко в Европа. За 2024 организацията си е поставила за цел да организира повече турнири в Европа, като до момента са регистрирани над 20 и продължават да се търсят нови дати и локации. В програмата са и Азия и Бразилия.

Правилника на AGF наподобява този IBJJF и AJP които са по добре познати до момента в Европа с някои разлики в точковата система.

Нещо отличаващо за AGF  е че има така наречените Challenger дивизии.


Тази дивизия представлява следното - като пример при децата дивизия е с отворен ранк за цветните колани (всякакви детски колани могат да се запишат), но трябва да са същите килограми.

Challenger дивизията за възрастни е като отворената категория в другите организации, но е разделена на две - от най-леката категория до средната и от средно тежка до най-тежката, като така се предоставя и възможност за леки състезатели, които искат да се тестват възможност да се запишат във втората чалинджър дивизия.

Възможност за това е както при Gi така и при No Gi. Интересно въведение е, че при AGF има възможност на децата да имат и Но Ги дивизя.


Също така за състезателите, които успеят да се спечелят категориите и Challenger дивизиите на Gi и No Gi се дава допълнителен черен медал за постигнатото.

Регистрациите за турнира са вече отворени и могат да се направят през сайта на федерацията:
https://www.americangrapplingfederation.com/tournaments/659

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес