Зареждане

Шон О'Мали твърди, че защитава титлата в UFC и след това прави боксова битка

Шон О'Мали твърди, че защитава титлата в UFC и след това прави боксова битка
Публикувано на: Април 28, 2024 в 20:00 ч
Шампионът на UFC в полусредна категория Шон О'Мали е набелязал следващите си два двубоя, включително стъпване на боксовия ринг.

"Suga" е една от най-големите изгряващи звезди в спорта и е защитил веднъж титлата си, след като спечели пояса миналото лято срещу Алджамейн Стърлинг. Той отмъсти за единствената си загуба от Марлон "Chito" Вера на UFC 299 миналия месец, като по този начин привлече петте най-големи прихода за промоцията.

Дивизията на О'Мали в полусредна категория е една от най-конкурентните в спорта, като редовно се появяват редица топ претенденти. От първите 15 на UFC американецът се е сражавал само с трима в кариерата си.

Шон О'Мали може да се изправи срещу Илия Топурия в суперсблъсък за два колана

Един от вариантите за О'Мали е суперсблъсък с наскоро коронясания шампион в категория перо Илия Топурия, който по-рано тази година детронира дългогодишния крал в Александър Волкановски. В този двубой 29-годишният боец ще премине в по-горна категория и ще се опита да се сдобие с рядко срещаните в промоцията два пояса.

Топурия смята, че съперникът му първо трябва да защитава редовно пояса си, за да спечели шанс да премине в нова теглова категория. Но ако той го направи, роденият в Грузия боец смята, че това може да бъде една от най-големите битки в спорта.

"Ако той доминира в своята категория, трябва да му дадете шанс да премине в следващата дивизия", заяви Топурия. "Но точно сега няма никакъв смисъл, защото той има човек, който е претендент № 1 и който наистина заслужава двубой за титлата - Мераб. И аз наистина вярвам, че Мераб ще го победи."

Райън Гарсия: Шон О'Мали да премине към бокса

Друг вариант, който се очертава за О'Мали, е преминаване на боксовия ринг, където той би могъл да се изправи срещу звездата в Райън Гарсия в кросоувър двубой. За целта обаче е необходимо двамата бойци да направят подобна среща наистина звездна а ла Конър Макгрегър срещу Флойд Мейуедър, за което според ММА звездата ще са необходими още няколко двубоя.



Гарсия сподели макетиран плакат на битката, на който двамата са заедно на ринга, и заяви, че ще "унищожи" съперника си. Той дори заплаши, че ще направи двубоя в клетката, което би било безпрецедентен ход за такъв крос.

Шон О'Мали ще се бие с Мераб Двалишвили и Райън Гарсия в следващите две срещи

В нов туитър О'Мали привидно потвърди, че следващите му два двубоя ще бъдат в различни дисциплини. Първо, твърди той, ще се изправи срещу топ претендента Двалишвили, който е близък приятел и съотборник на Алджамейн Стърлинг, от когото взе титлата на UFC 292.

Той написа:

"След като нокаутирам Мераб, ще се боксирам с Райън", заедно с емотикон за ръкостискане, който привидно показва, че битките са договорени.

Той е изправен пред сериозен тест в лицето на Двалишвили, който премина през дивизията и наниза три последователни победи срещу бивши световни шампиони в лицето на Жозе Алдо, Петър Ян и Хенри Седжудо.

Двалишвили имаше дързък отговор на туита на О'Мали, като се пошегува, че ще заеме мястото на съперника си в този боксов крос, след като постигне победа със спиране на мача.

Той написа:

"Нокаутът ще дойде от мен, така че предполагам, че следващият мой опонент ще бъде Райън?!!!"

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес