Зареждане

Перейра не е съгласен, че Адесаня трябва да получи реванш със Стрикланд

Перейра не е съгласен, че Адесаня трябва да получи реванш със Стрикланд
Публикувано на: Септември 13, 2023 в 00:00 ч
Алекс Перейра сподели защо Израел Адесаня не трябва да получи незабавен реванш срещу Шон Стрикланд.

Адесаня загуби шампионската титла на UFC в средна категория на 9 септември. Той се изправи срещу Шон Стрикланд в главното събитие на UFC 293 и нямаше с какво да спре своя съперник. Мнозина отдадоха заслуженото на Алекс Перейра за победата на Стрикланд с единодушно решение, с което той завоюва златото в средна категория. Бразилецът бе част от лагера на новия шампион. "Poatan" отказа да си припише заслугите за това, което неговият партньор в тренировките и бивш опонент успя да постигне.

Алекс Перейра отхвърля незабавния шанс за титла за Израел Адесаня


Макар че президентът на UFC Дана Уайт изрази интерес към организирането на незабавен реванш между Стрикланд и Адесаня, Перейране е съгласен с това. Той се включи в канала си в YouTube, за да обясни защо.

"Лично аз не съм съгласен", заяви Перейра в канала си в YouTube. "Когато бях аз, се съгласих на реванш, защото губех битката и успях да го нокаутирам в последния рунд, така че ситуацията беше съвсем различна. Ето защо той го заслужаваше. Но сега Шон надмина всички очаквания. Много хора, които не вярваха, сега вярват. И хей, ако вие не вярвате, това си е за ваша сметка. Но мисля, че той трябва да продължи, да пусне други спортисти, които да го предизвикат.

"Адесаня трябва да си вземе почивка, защото той също е човек - човече, нека не го дискредитираме само защото е загубил. Той е човек, който мисля се е борил в четири мача за една година. Мисля, че трябва да си почине малко тялото, умът му, за да се върне освежен, готов за нов бой, а след това да тръгне отново след този пояс и да опита нещо срещу Шон Стрикланд. Но със стила, който Шон показа, мисля, че за Адесаня е трудно да си върне този пояс."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес