Зареждане

Джъстин Гейджи иска битка за пояса през ноември в Ню Йорк

Джъстин Гейджи иска битка за пояса през ноември в Ню Йорк
Публикувано на: Април 9, 2024 в 02:00 ч
Джъстин Гейджи коментира потенциална битка за титлата в лека категория с неговото участие. Както той призна, би предпочел да не подписва договор за юни, защото това е само седем седмици след битката му на UFC 300. Този уикенд Гейджи ще се изправи срещу Макс Холоуей в битка от пет рунда за пояса на BMF (Най-лошо копеле в UFC). 

Същата вечер Чарлз Оливейра и Арман Царукян ще се бият в битка, приветствана като битка за статуса на претендент номер 1 за пояса. Самият шампион Ислам Махачев от своя страна има свой избран противник за юни в лицето на Дъстин Порие. Гейджи не иска Порие да се бие за титлата през юни, защото миналата година го нокаутира.

Джъстин иска победителя от Оливейра-Царукян да се бие с Махачев през лятото, а той да се бие за златото през зимата:

"В един идеален свят, тъй като битката Оливейра-Царукян е елиминатор за титлата, победителят от тази битка ще се бие с Махачев през юни. Аз искам да се бия с победителя в Медисън Скуеър Гардън през ноември. Това ми звучи като идеалното подреждане на битките. Определено ще имам време да си почина, да се възстановя и да тренирам за тази битка. Това би било идеалната ситуация за мен.

Само ще видим дали Оливейра няма пак да се изложи. Мисля, че ако Царукян спечели, той ще се бие през юни, защото ще бъде елиминатор за пояса, така че който и от тези двамата да спечели, ще трябва да се изправи Махачев. Ако оценявате този спорт, знаете, че победих Рафаел Физиев. Нокаутирах номер 2 в ранглистата в лицето на Дъстин Порие и не ми остана никой друг. 

Оливейра трябваше да се изправи срещу Махачев през октомври 2023 година за титлата. Трябваше да се бия с победителя от тази битка през февруари 2024 година. Но не се получи така, както планираха. Ситуацията е друга и трябва да подходим така.", сподели Гейджи.

Ще успее ли Гейджи да бие Холоуей ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес