Зареждане

Кикбокс легенда пребива група крадци, които опитват да го ограбят

Кикбокс легенда пребива група крадци, които опитват да го ограбят
Публикувано на: Март 31, 2024 в 02:00 ч
Филипо Фуско, роден в Италия и със спирки в Париж, се установява в Дъблин преди повече от 60 години. На 22-годишна възраст отваря заведение на Meath Street, което бързо се превръща в нещо повече от просто място за хранене. Фуско сподели конкретен инцидент с Irish Independent, където трябваше да използва уменията си по кикбокс, за да защити делото си срещу обир.

На 50-годишна възраст, когато обмислял да се откаже от спорта, неговото заведение било набелязано от банда, която искала да ограби касата.

„Една вечер банда от шестима големи момчета влязоха да ограбят касата. Те не бяха от тук. Аз им казах, че това няма да се случи. Пратих ги в болницата.“, спомня си Фуско.

Филипо се бие с крадците повече от час, а това била битка, която завърши с ризата му, напоена с кръв.

Този инцидент затвърди решението на Фуско да продължи да се занимава с кикбокс, спорт, който смята, че е спасил живота му. Неговият принос към общността и спорта беше признат, когато му беше връчена истинска полицейска значка от станцията Kevin's Street Garda в чест на 60-годишнината на заведението му.

Фуско, който стана европейски шампион по кикбокс през 1986 г., продължава да преподава в Liberties и до днес. Филипо подчертава важността на спорта за самозащита и като средство за поддържане на младите хора на правилния път.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес