Зареждане

Ясна е присъдата на Адесаня за шофирането в нетрезво състояние

Ясна е присъдата на Адесаня за шофирането в нетрезво състояние
Публикувано на: Януари 11, 2024 в 09:00 ч
Израел Адесаня беше освободен от съдебно преследване за шофиране в нетрезво състояние, след като адвокатът му обясни на съдията в Окланд, че подобно криминално досие може сериозно да попречи на все още процъфтяващата му кариера.

Адесаня, бивш двукратен шампион в средна категория на UFC, който живее в предградието Ремуера в Окланд, е спрян на контролно-пропускателен пункт на улица Уелсли в центъра на Окланд в събота, 19 август, малко преди полунощ. Той казал на полицията, че е изпил два коктейла по време на вечеря.

Съдебните документи показват, че той е шофирал с 87 милиграма алкохол на 100 милилитра кръв. Законната граница е 50 милиграма, което се наказва като нарушение, а показанията над 80 милиграма са основание за повдигане на наказателно обвинение.

За обвинението, за което веднага се призна за виновен по време на първото си явяване пред Окръжния съд в Окланд през септември, можеше да бъде осъден на до три месеца затвор и глоба до 4500 долара. Адесаня осъзна своята грешка и се извини на обществото.

Съдия Питър Уинтър нареди на Адесаня да плати 1500 долара като наказание на благотворителна организация. Той също му каза да не шофира в продължение на шест месеца и да се запише в програма за шофиране без алкохол, когато графикът му позволява това, но преди края на годината.

"Вие със сигурност сте си взели поука от това. Не искате да бъдете поставен отново в това положение, както сам осъзнавате.", каза съдия Уинтър на Адесаня, докато той седеше на подсъдимата скамейка.

През септември миналата година Адесаня загуби титлата си от Шон Стрикланд, който го победи с решение. Тогава той обяви, че ще си вземе дълга почивка от битките. Алекс Перейра го предизвика на бой за титлата в полутежка категория, която в момента е при бразилеца.

Все още няма яснота около бъдещето на звездата.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес