Зареждане

Том Аспинал иска победителя от Алмейда - Блейдс

Том Аспинал иска победителя от Алмейда - Блейдс
Публикувано на: Януари 30, 2024 в 21:00 ч
Временният шампион на UFC в тежка категория Том Аспинал (14-3) е уверен, че ще се изправи срещу победителя от битката между Къртис Блейдс (17-4) и Жайлтон Алмейда (20-2). В своята последна битка Аспинал победи Сергей Павлович (18-2) с нокаут в първия рунд.

Битката се проведе през ноември 2023 г. на UFC 295 в Ню Йорк, САЩ. Том спечели временната титла в тежка категория и сега е принуден да чака. Причината за това е, че UFC искат Джон Джоунс да брани безспорната титла срещу Стипе Миочич.

Все още не е ясно кога двамата ще се бият, защото Джоунс е контузен. Това оставя Аспинал извън плановете, но той вече се оглежда за друг опонент. Том иска да се реваншира на Блейдс, който го победи през 2022 година, защото Том се контузи.

Къртис ще се бие с Алмейда на UFC 299, което ще се проведе през март. Том ще следи с голям интерес битката и ще предизвика победителя.

„Знам, че на Къртис Блейдс му предстои двубой с Жайлтон Алмейда. Технически не съм загубил от Блейдс. Загубих, защото получих контузия. Бих искал да се реванширам и това е, което има смисъл за мен в момента. 

Чух от надеждни източници, че UFC ще се завърне в Манчестър тази година. Както казах, ако Блейдс спечели, тогава битката ни в Манчестър ще бъде фантастична. 

Ако Алмейда спечели, тогава битката ни с него също ще бъде логична.“, каза Аспинал в интервю за TNT Sports.

Ще успее ли Аспинал да стане безспорен шампион в UFC ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес