Зареждане

Шон Стрикланд: Борбата е състезание за гейове

Шон Стрикланд: Борбата е състезание за гейове
Публикувано на: Февруари 2, 2024 в 19:00 ч
Много хора се чудят защо Шон Стрикланд не се занимава с борба в мачовете си за UFC. Той обаче има своите причини за това.

Шон Стрикланд е бивш шампион в средна категория, който стигна до върха, след като победи Израел Адесаня през септември 2023 година. Тази победа изстреля калифорнийския боец в небесата, но той бързо се върна на земята. Това падане се случи на 20 януари в UFC 297, където Стрикланд се изправи срещу Дрикус Дю Плесис. 

И въпреки че не се справи зле срещу него в стойка, той в крайна сметка загуби по точки. Това накара феновете му да се чудят защо не прибягна до малко борба и защо не комбинира по-добре тактиката си, за да осигури победата. Отговорът не закъсня.

„Аз и борбата ? Откачили сте, нали?! Не признавам борбата за спорт. Според мен това е гей състезание. Ние сме мъже и трябва да се бием помежду си, а не да си душим чатала, както правят Хабиб Нурмагомедов, Ислам Махачев или Жорж Сен-Пиер. 

Аз съм мъж и винаги ще се бия като мъж с противника си. И ако се случи да загубя, то е защото не бях достатъчно добър, което за съжаление не е така сега, защото съм убеден, че Дю Плесис не спечели този мач срещу мен.,” сподели Стрикланд в социалните мрежи. 

Вие какво мислите за изказването на Шон Стрикланд ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес