Зареждане

Масвидал категоричен: Този нокаут съкрати с години кариера на Гейджи

Масвидал категоричен: Този нокаут съкрати с години кариера на Гейджи
Публикувано на: Април 17, 2024 в 00:00 ч
Бившият BMF шампион Хорхе Масвидал смята, че загубата на Джъстин Гейджи с нокаут на UFC 300 може да е съкратила значително кариерата му.

Гейджи загуби пояса на BMF от Макс Холоуей с нокаут на UFC 300 в събота в Лас Вегас. След като Холоуей подмами Гейджи в размяна в последните секунди, Гейджи получи масивен удар с дясна ръка, който го прати в безсъзнание.

Със загубата от Холоуей властването на Гейджи за титлата в BMF продължи само една битка. Това беше и първата му загуба с нокаут от първия му двубой с Дъстин Поарие през април 2018 г.

Масвидал, който претърпя брутална загуба с нокаут от Камару Усман на UFC 261, смята, че поражението на Гейджи може да е съкратило кариерата му в ММА.


По време на неотдавнашно интервю в подкаста Morning Kombat Масвидал реагира на поражението на Гейджи с нокаут.

"Гейджи винаги намира начин да се върне, да прави страхотни шоута и да продължава да побеждава. Но този път беше много зле за него", каза Масвидал за Гейджи. "Той беше в безсъзнание доста време, около две минути, а когато го изправиха, все още беше видимо неадекватен. Надявам се, че ще се възстанови напълно и ще се върне в спорта по-силен от всякога, но просто не знаеш, когато получиш такъв нокаут...

"Не беше само това, той получи много поражения по тялото. Мислех, че Гейджи изтегли късата клечка и получи повече травми, а също и носът му... този бой може би отне много години на Гейджи."

Масвидал и Гейджи напоследък бяха в несигурна позиция, особено преди UFC 300. Масвидал заяви в скорошно интервю, че "би счупил главата на Гейджи" в потенциален двубой за завръщане в UFC.

Гейджи отговори, като дискредитира шансовете на Масвидал за завръщане, наричайки го "дебелак" по време на интервю с Даниел Кормие.

Гейджи спечели вакантната по това време титла на BMF, като победи Поарие на UFC 291. След двубоя Масвидал уви колана около кръста му.

Гейджи изглежда в добро настроение след UFC 300 и потенциално може да се завърне в октагона до края на 2024 г. Но коментарите на Масвидал сочат, че той може би ще иска да си вземе дълга пауза, преди да обмисли следващия си ход.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес