Зареждане

Къртис Блейдс срещу Джейлтън Алмейда през ноември

Къртис Блейдс срещу Джейлтън Алмейда през ноември
Публикувано на: Юни 3, 2023 в 07:49 ч
Ultimate Fighting Championship (UFC) ще се завърне в Сао Пауло, Бразилия, за събитието Fight Night на 4 ноември 2023 г., според MMA Junkie. В главното събитие претендентът №4 в тежка категория Къртис Блейдс (17-4-1) ще се опита да защити мястото си в Топ 5 срещу бързо напредващият бразилец и №9 в тежка категория Джейлтън Алмейда (19-2).

UFC Сао Пауло ще бъде седмото основно събитие на UFC за Блейдс в девет последователни битки и общо деветото му главно.

"Мисля, че той е майстор, мисля, че е наистина добър в събарянията и граплинга", каза Блейдис пред Джеймс Линч. "Не сме виждали много от цялата му ММА игра, но не му се е налагало да използва нищо друго. Освен това в тежка категория всеки може да бъде претендент за титлата. Особено когато не си американец. Спечелиш ли четири двубоя, автоматично ставаш претендент за титлата. Така че да, той определено може да бъде претендент."

Страховитият борец ще се стреми да се върне в графата на победителите срещу Алмейда, след като претърпя тежка загуба в първия рунд с технически нокаут от Сергей Павлович през април 2023 г. Преди поражението Блейдис беше спечелил три поредни победи. Той все още не е влизал в серия от загуби в своята кариера от 22 двубоя.

Алмейда наскоро продължи да впечатлява в първото си участие в главното събитие, като се справи бързо с вечния претендент от Топ 10, Жайрзиньо Розенструик, чрез задушаване в първия рунд на UFC Charlotte в началото на миналия месец (13 май 2023 г.). Алмейда спечели 14 поредни победи и се надяваше на мач с Тай Туиваса след последната си победа, но победата над Блейдс може да се окаже достатъчна, за да се доближи най-много на един двубой от възможността за титла.    

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес