Зареждане

Къртис Блейдс иска двубой срещу Джон Джоунс

Къртис Блейдс иска двубой срещу Джон Джоунс
Публикувано на: Април 19, 2023 в 06:24 ч
Снимка: Пер Хелстам / USA Today
Претендентът на UFC в тежка категория Къртис Блейдс не се плаши от потенциална битка с шампиона Джон Джоунс.

Блейдс, който е непобеден в последните си три битки, вярва, че има уменията да предизвика един от най-великите бойци в смесените бойни изкуства на всички времена в лицето на Джоунс.

„Поради всички тези причини аз съм най-трудният му двубой - имам размера, имам борбата, имам атлетизма, имам скоростта, имам ловкостта,“ каза Блейдс пред MMA Fighting. „Имам всичко необходимо, за да се изправя срещу талант като Джон Джоунс.“

С 11 успешни защити на титлата, Джоунс, който е настоящ шампион в тежка категория и бивш шампион в полутежка категория, е смятан за най-великия боец в историята на UFC.

След доминиращо властване в полутежката категория, включващо поредица от 18 двубоя без загуба, Джоунс се издигна в една теглова категория нагоре и стана шампион на UFC в тежка категория срещу бившия временен носител на титлата Сирил Ган през март на UFC 285.

Блейдс, който ще се бие срещу номер 3 в ранглистата Сергей Павлович на 22 април, никога не се е бил за UFC титла в седемгодишния си период в организацията. Победа над Павлович, който победи последните си пет опонента с нокаут, ще промени това.

Със слуховете за двубой за титлата между Джоунс и Стипе Миочич по-късно тази година, победителят от Блейдс-Павлович може да бъде следващият на опашката с шанс за шампионски двубой UFC до началото на 2024 г.

С най-много изиграно време (1:20:06) в историята на UFC в тежка категория, Блейдс, елитен борец, вярва, че може да задържи всеки на земята, включително Джоунс.

„Вярвам, че мога да го сваля. Вярвам, че щом сваля някого, шансовете са в моя полза“, каза Блейдс. „Мисля, че това ще бъде фантастичен мач и се надявам да се случи.“

Блейдс ще направи своето 16-то участие в UFC, когато се изправи срещу Павлович на UFC Fight Night в Лас Вегас.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес