Зареждане

Къртис Блейдис обясни защо се е оттеглил от UFC Sao Paulo

Къртис Блейдис обясни защо се е оттеглил от UFC Sao Paulo
Публикувано на: Октомври 11, 2023 в 18:33 ч
Къртис Блейдс разкри причината за решението си да се оттегли от главното събитие на UFC Сао Пауло срещу Джейлтън Алмейда.

В понеделник стана ясно, че Блейдс се е оттеглил от главното събитие на 4 ноември и е бил заменен от Дерик Люис. Тогава не беше разкрито какво се е случило с Блейдс, но впоследствие беше съобщено, че той е получил травма на глезена.

Сега, след новината за оттеглянето си, Къртис Блейдс направи изявление относно оттеглянето си.

"Травмите от лагера не се лекуваха с достатъчно бързи темпове, за да мога да се състезавам на нивото, необходимо, за да бъда най-добрата версия на себе си на 4 ноември. Има разлика между това да си наранен и да си контузен, отне ми почти 3 месеца, за да видя разликата. Ще си взема известно време почивка от тренировките и ще се съсредоточа върху рехабилитацията, за да мога да се върна напълно уверен в спортните си възможности. Извинявам се на всички, които бяха развълнувани за тази битка, обещавам, че това решение не беше взето прибързано", написа Блейдис във Facebook.

Въпреки че се наложи да се оттегли от битката е било трудно, както казва Къртис Блейдис, на това ниво той трябва да бъде напълно здрав, за да се бие. Колко дълго контузията ще го задържи извън играта, засега не е сигурно, но "Razor" няма да се завърне преди 2024 г.

Къртис Блейдис (17-4 и един "No Contest") е след загуба с ТКО в първия рунд от Сергей Павлович в главното събитие на картата Fight Night през април. Загубата прекъсна серията му от три победи, тъй като той имаше победи над Том Аспинал, поради контузия, Крис Даукаус с нокаут и Жайрзиньо Розенщрайх със съдийско решение.

Понастоящем Блейдс се класира на пето място в тежка категория и има забележителни победи над Александър Волков, Алистър Оверем и Жуниор дос Сантос, както и други.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес